Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Promo DO 587 KILOMETARA Novi Taycan dokazao je svoj stvarni doseg

DO 587 KILOMETARA Novi Taycan dokazao je svoj stvarni doseg

Doseg, učinkovitost i snaga punjenja znatno su poboljšani

Porsche upravo radi na opsežnom aktualiziranju Taycana.

Nove verzije imat će veći doseg, a punit će se kraće i stabilnije. Na prvom testu dosega od Los Angelesa do San Diega i natrag predserijski modeli sada su dokazali svoju dodatno poboljšanu učinkovitost.

Ova potpuno električna sportska vozila prešla su dionicu od čak 587 kilometara na javnim cestama sa samo jednim punjenjem baterije. 

'Za Taycan, ovu iznimno učinkovitu sportsku limuzinu s velikom baterijom, u ovim uvjetima proizlazi ukupni doseg od čak 587 kilometara', govori voditelj nadležan za seriju Taycan modela Kevin Giek

'Odličan rezultat – test dosega kroz južnu Kaliforniju ovime je impresivno pokazao koliko je učinkovit aktualizirani Taycan. Stoga nastavljamo sa svojom strategijom 'brzog putovanja' u pogledu električne mobilnosti: kratka zaustavljanja radi punjenja u kombinaciji s velikim stvarnim dosegom zahvaljujući učinkovitim pogonima.'

Test dosega proveden je u svakodnevnim realnim uvjetima: dvanaest međunarodnih predstavnika medija putovalo je tri dana u četiri vozila na autocestama 405 i 5 na dionici između južnokalifornijskih metropola. Pritom su timovi vozili najvećom dopuštenom brzinom za autoceste od 75 mph, što odgovara brzini od oko 120 km/h.

Sva četiri testna vozila bila su opremljena većom baterijom Performance Plus.

Baterija je punjena na stanici Electrify America u Torranceu/Los Angelesu. Ovdje je Taycan imao snagu punjenja veću od 300 kW u trajanju od nekoliko minuta te je više puta napunjen za manje od 20 minuta od 10 do 80 posto napunjenosti. Snaga punjenja, vrijeme punjenja i vrijeme potrebno za početak punjenja pokazali su se znatno poboljšanim u ovom testu.

Porsche je konstruirao gotovo 150.000 Taycan modela od početka proizvodnje.

Najvažnija pojedinačna tržišta za modelsku liniju trenutačno su SAD, Velika Britanija, Njemačka i Kina. Opsežno aktualizirani Taycan bit će predstavljen za nekoliko dana.

Vaša reakcija na temu