Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Doznali smo gdje su kraljice poklada, ali i odlične sirnice

Doznali smo gdje su kraljice poklada, ali i odlične sirnice

Vrime je maškara, dakle vrime je od krafni

Na spomen maškara odmah smo se sjetili krafni i pekarnice 'Mrvu slađe' gdje kao pravi 'krafnoljubac' sam biraš punjenje i preljev za svoju mini, srednju ili jumbo krafnu. No osim te dobro znane ponude, svratili smo provjeriti priprema li se nešto novo povodom ovogodišnjih poklada. Kao i svakog puta do sada, ekipa iz 'Mrvu slađe' nije nas razočarala. Ove su godine osmislili nešto još luđe i šarolikije! Svaka nova krafna posebna je na svoj način, a pretjerana količina slatkih ukrasa i boja mame oči i nepce. Na prvi pogled je bilo jasno da smo pronašli kraljice poklada, okusom su nas uvjerile u svoj kraljevski status, ali najbolje bi bilo da sami svratite u Mrve i u to se uvjerite. Do tada se divite slikama u fotogaleriji.

A dok smo bili u posjeti krafnama, zamirisale su nam sirnice. Znaju da bez njih nema prave gozbe, pa tako i ove godine osim klasične, možete pronaći i pletenicu s kandiranim voćem. Već smo lani ustvrdili da su Mrvine sirnice najbolje u gradu, a ako dođete dovoljno rano bit će još i tople što znači da će 99% vas pojesti cijelu sirnicu najkasnije do podne. Govorimo vam iz iskustva, no nemojte žaliti, sirnice se pojavljuju u prodaji samo jednom godišnje!

- Tajna je javna. Prije svega bogato iskustvo vodeći računa o kvaliteti sirovina koje koristimo, uz ručni rad koji usporava tehnološke procese proizvodnje stvarajući vrijeme koje je neophodno za kvalitetan proizvod. Primjera radi, 20-tak sati nam je potrebno kako bi proizveli sirnicu, no cilj nam nikad nije bila kvantiteta već samo kvaliteta. Žurimo polako - otkrivaju u pekarnici 'Mrvu slađe'.

Ova zanatska pekarnica, smještena preko puta HNK, već neko vrijeme je prepoznata po kvalitetnim i maštovitim proizvodima koji su inspirirani kombinacijom tradicionalnih recepata bake Ljube i malo 'pomaknutih' ideja djelatnika. Svratite!

Vaša reakcija na temu