U jedinstvenom i nesvakidašnjem prostoru smještenom na samoj promenadi prepoznatljivih vizura grada Splita nedavno je otvoren restoran zanimljivoga imena - Štorija. A ovo je njegova priča...
Nema mnogo mjesta na svijetu na kojima možete reći da ste večerali okruženi zidinama koje šapuću o 1700 godina staroj povijesti, a još ih je manje koje se mogu pohvaliti iznimnim uređenjem besprijekorno usklađenim sa stručnim i budnim okom konzervatorskih normi kako bi se sačuvala izvornost i povijesnost ovog prostora. Blizina mora, centralne splitske šetnice Rive i atmosferična toplina stare gradske jezgre samo su neke od prednosti restorana smještenog tik uz podrume same palače cara Dioklecijana.
Ovo je prostor koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Rano su to prepoznali i glavni akteri i investitori ove priče - poznati brend Biberon, vizionarski predstavljajući Štoriju kao mjesto jednako otvoreno prema turistima kao i splitskim gostima, mjesto čija će vrata biti otvorena čitave godine i na kojem će se održavati domjenci, zabave, druženja, ali i kulturni susreti i poetske večeri. Ukratko, mjesto kakvo je gradu pod Marjanom zaista nedostajalo - spoj besprijekorne gastronomske i enološke ponude, probranih okusa i ugodnog ambijenta.
A tko su ta imena koja stoje iza ovoga projekta? Štorija je restoran o kojem se govorilo i prije njegova otvaranja. Podigao je prašinu zbog poznatih lica koja su pokrenula ovu priču, a ono koje je privuklo najviše pažnje upravo je glavni chef restorana - jedno od istaknutijih imena hrvatske kulinarske scene - Ivan Pažanin. U Štoriju je odlučio utkati godine svoga iskustva te ih protkati nekim novim idejama u svrhu stvaranja jednog od najboljih restorana dalmatinske prijestolnice. Svjestan da odličan chef mora imati i sjajnu potporu u kuhinji, kao prateće vokale svoje kuhinje doveo je izvrstan tim.
Kulinarski stil restorana Štorija najbolje bi se mogao opisati kao mediteranska kuhinja s modernim finesama i pokojim hrabrim izletom u nesvakidašnje okuse ovoga podneblja koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Na meniju će se tako naći samo najbolje što Mediteran može ponuditi, a Pažaninov tim za vas će kuhati nezaboravne ručkove i pripremati romantične večere. Svako jelo priprema se od friških, pomno biranih namirnica, a suradnici i dobavljači isključivo su provjerena imena. Da doživljaj bude upotpunjen samo vrhunskom enološkom ponudom pobrinuo se istaknuti hrvatski sommelier Roko Bekavac, još jedna snažna karika u lancu restorana Štorija.
Štorija je tek počela ispisivati svoje stranice, a cilj joj je postavljanje uz bok istaknutim restoranima i većih turističkih svjetskih prijestolnica čiji su fine food restorani nadaleko pronijeli slavu svojom kvalitetom i ponudom. Splitska je gastronomska scena zasigurno dobila restoran kojim se može dičiti, a njegov spoj povijesti, elegantnog ugođaja i samog vrha gastronomske ponude zaokružit će priču o iznimnom mediteranskom događaju koji će se tamo svakodnevno servirati.