Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: CROYA Charter Show na Zapadnu obalu doveo najluksuznije jahte

FOTO/VIDEO: CROYA Charter Show na Zapadnu obalu doveo najluksuznije jahte

Oko 200 charter agenata iz cijelog svijeta došlo se upoznati s flotom

Split je postao središtem jahtinga zahvaljujući prvom izdanju CROYA Charter Showa, poslovnog sajma na kojem se predstavljaju najprestižnije jahte dostupne za najam u Hrvatskoj. Iako je posjet jahtama rezerviran isključivo poslovnim posjetiteljima, Splićani itekako uživaju u impozantnoj vizuri luksuznih plovila u centru grada. Oko 200 charter agenata iz cijelog svijeta došlo se upoznati s flotom motornih jahti, jedrilica, guleta i katamarana, dužine od 20 do 55 metara.

Među jahtama na CROYA Charter Showu ističe se Scorpios, luksuzni motorni jedrenjak od 52 metra. Izgrađen je u brodogradilištu Radež, porinut 2023. g., a tjedni najam sa svim troškovima košta 215.000 eura. Ova impresivna jahta može ugostiti do 12 osoba, u šest luksuznih kabina, dok posada od 10 članova osigurava vrhunski doživljaj plovidbe i boravka na brodu. Uz jacuzzi na palubi, kompletnu fitness opremu i prostranu sunčanu palubu s barom i lounge prostorom, Scorpios nudi vrhunsku udobnost i zabavu. Interijer odiše kombinacijom klasičnog i suvremenog dizajna, a predivan salon ima panoramski pogled i balkon koji se otvara iznad mora.

Stranim agentima se predstavlja i motorna jahta Happy Me dužine 40 metara koja se također ističe po nivou luksuza kojeg nudi svojim gostima.

Izgrađena je u renomiranom talijanskom brodogradilištu Benetti 2020. g. i u sezoni košta oko 310.000 eura tjedno, sa svim troškovima. Može primiti do 11 gostiju u pet luksuzno opremljenih kabina, što uključuje glavni apartman s privatnim uredom i parnim tušem na glavnoj palubi. O gostima na jahti Happy Me brine sedam članova posade i na raspolaganju su brojne pogodnosti uključujući jacuzzi, sobu za masažu, fitness opremu i bogatu kolekciju vodenih igračaka. Među posebnostima jahte je i sky lounge na gornjoj palubi koji se može transformirati u noćni klub - s točionikom, karaoke uređajem, laserskom rasvjetom i dimnim efektima na plesnom podiju, pa sve do bara s oniksom. U produžetku, na vanjskom dijelu palube, nalaze se još i stol za biljar i stolni nogomet.

Posebna zvijezda sajma je i motorna jahta Majera, koja će premijerno biti predstavljena za najam upravo u Splitu. Ova jahta, duga 27 metara, porinuta je u lipnju ove godine, a dizajnirana je od strane brodogradilišta Sirena Yachts. Majera je ima prostrani raspored koji uključuje pet kabina za do 11 gostiju i četiri člana posade. Posebne karakteristike uključuju beach club, master kabinu s privatnim izlazom na provu gdje se nalazi jacuzzi, flybridge paluba od čak 55 kvadratnih metara s barom i prostorom za blagovanje. Ova jahta nudi kombinaciju luksuza i performansi, što je čini idealnim izborom za charter na Jadranu u sljedećoj sezoni.

CROYA Charter Show održava se u sklopu Splitskog festivala jedrenja, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH, u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom. Partneri na projektu su i Grad Split, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, TZ Split i Lučka uprava SDŽ.

Vaša reakcija na temu