Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GIN I SLADOLED Zanimljiv koncept prezentiran u Makarskoj
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

GIN I SLADOLED Zanimljiv koncept prezentiran u Makarskoj

Prezentirani koncept serviranja također je poseban - slika se preljevom za sladoled, koristeći začine kao kolorit

Ljeto, plaža i Gin icecream by Premis&Poetica. Bolje ne može! Da, dobro ste pročitali! Premis tvornica sladoleda i Poetica distillery udružili su kreativnost i servirali jedinstveni sladoled s okusom Poetica gina. Kao centralni dio proslave 30. rođendana tvrtke Premis, ali i najava njihove premium linije sladoleda, danas je u Apfel areni u Makarskoj predstavljen rezultat konceptne suradnje ova dva brenda koji su nas i do sada oduševljavali kreativnošću i jedinstvenim okusnim paletama. 

Premis je već dugi niz godina jedna od najuspješnijih tvornica sladoleda u Hrvatskoj, prisutna i na inozemnom tržištu, s izrazito naprednom tehnologijom proizvodnje. Poetica je s druge strane relativno mlada destilerija, ali sa zavidnom kvalitetom njihovih ginova, što pokazuje i titula 'Croatian gin distillery of the year' s ovogodišnjeg ocjenjivanja u Berlinu. Spojeni u kreativnom zanosu i težnji za boljim, odlučili su se za interesentu priču s jednim ciljem – pokušati pretjerati i proizvesti sladoled s okusom gina.

Gin IceCream by Premis&Poetica spektakl su okusa i nevjerojatno zanimljiv koncept serviranja

- Sladoled s ginom je okusno na granici provokacije. Čokoladna sladoledna baza je s dodatkom začina korištenih u proizvodnji Poetica gina u potpunosti zaokružila okusnu paletu. Početni okus tamne čokolade se nastavlja pomalo oporim, ali ugodnim okusom borovice i citrusnih nota, da bi sve završilo okusom biokovskog ljekovitog bilja. U ovoj varijanti sladoled je u potpunosti bezalkoholan, dok se dodatkom preljeva na bazi želatine pomiješane s Poetica InkFusion ginom, kreiranim posebno za ovu priliku, može dobiti i doza alkohola koja u potpunosti zaokružuje ovo sladoledno iskustvo – navela je Daria Vitasović, voditeljica marketinga u Premisu.


Koncept serviranja koji je prezentiran je također poseban: radi se o kombinaciji kreativnog stvaralaštva koje se postiže slikanjem i pisanjem stihova preljevom za sladoled, koristeći začine kao kolorit. Na početku prezentacije koju je vodio chef Željko Neven Bremec goste je dočekao papir na kojem je bila ispisana priča o biokovskom podrijetlu sastojaka koji daju karakter ovoj priči. Veliki dio papira je prazan, a na rubovima su postavljene kamena posuda, bočica, staklena pipeta, tri male staklene posudice u kojima su bili cvijet ružmarina, crveni papar i korica naranče, te na kraju kist i pero. 


Prvi korak je bio pipeticom iz bočice izvući uzorak InkFusion gina za probu, a ostatak utočiti u kamenu posudu. Bočica gina je još jedno u nizu rješenja riječke design agencije Fabula, napravljena kao bočica za tintu i u njoj se nalazi potpuno crni gin fenomenalnog okusa. Kamena posuda je izišla iz Duga kreativne radionice, nastala tehnikom u kojoj se skuplja kamen s Biokova i koristi za glaziranje. U međuvremenu na stol stiže kuglica sladoleda u novoj kamenoj posudi. U prvoj posudi, u koju se natoči gin, miješanjem s prozirnom glazurom dobije se preljev za sladoled koji se odmah toči preko kugle u drugoj posudi. Dok se uživa u sladoledu i pokušava dokučiti sve njegove okusne karakteristike, slika se kistom i perom, nanoseći slojeve preljeva za sladoled na papir i dodajući im kolorit cvijetom ružmarina, paprom i koricom naranče. Rezultat je nezaboravan doživljaj...



Gin IceCrem kao najava premium segmenta sladoleda

- Ovaj koncept je odličan primjer u kojem pravcu namjeravamo razvijati svoj novi premium segment. U suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey intenzivno radimo na kreiranju identiteta onoga za što kažu da će biti drugačije i interesantno, možda čak i pretjerano - dodala je.

Uz prezentaciju dijela novog koncepta, poslovni partneri i prijatelji tvrtke u opuštenoj atmosferi uz glazbu DJ-a su kušali i neka od malo uobičajenijih sladolednih okusa Premisa i uživali u Poetica koktelima koje je pripremao Jure Andrijašević iz Croatia by the glass. 

Vaša reakcija na temu