Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Huawei AppGallery: Siguran i pouzdan ekosustav mobilnih aplikacija

Huawei AppGallery: Siguran i pouzdan ekosustav mobilnih aplikacija

'Privatnost – pod tvojom kontrolom' uvijek je bila ključna stavka naše filozofije, kaže Richard Yu

Postupno širenje dostupnosti 5G podrazumijeva revolucionarno mobilno iskustvo. Korisnici sve više koriste niz različitih uređaja u raznim uvjetima, dok su mobilne aplikacije ključne za bogatiji doživljaj povezanosti. Huawei vjeruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo rasti i pritom želi biti među prvima koju će omogućiti ovu snažnu promjenu.

Huawei AppGallery - platforma za distribuciju aplikacija pruža novu alternativu svojim korisnicima. Kao jedna je od prve tri svjetske trgovine za aplikacije, Huawei AppGallery sada je dostupan u preko 170 zemalja/regija s 400 milijuna aktivnih korisnika mjesečno (MAU) koji pokrivaju glavne aplikacije i usluge širom svijeta.

- 'Privatnost – pod tvojom kontrolom' uvijek je bila ključna stavka naše filozofije. Zaštitu privatnosti i cyber sigurnost postavljamo kao glavne prioritete svih naših poslovnih aktivnosti i strogo ih primjenjujemo u svim fazama naših proizvoda. U Huawei AppGallery-ju imamo i najstroža rješenja za privatnost i cyber sigurnost - komentirao je Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Grupe. 


Huawei ima stotine milijuna korisnika diljem svijeta, što postavlja solidne temelje za razvoj ekosustava. Zajedno s HMS Core-om Huawei je predan pružanju najboljih i inovativnih aplikacija za korisnike. Za brend koja se naglo popeo na 10. mjesto na Brand Finance 2020., godišnjoj ljestvici vrijednosti svjetskih brendova, ništa se ne čini nemogućim. Huawei je uložio u više od 3000 inženjera na području razvoja ekosustava. Huawei također pruža operativnu podršku na jednom mjestu za programere širom svijeta, kao i financiranje programa poput 'Shining-Star' za poticanje inovacija.

Huawei AppGallery dolazi s cjelovitim sustavom sigurnosti i zaštite, uključujući provjeru stvarnog imena programera i postupak pregleda u četiri koraka za siguran rad aplikacije. Sve aplikacije prolaze strogi test provjere kako bi spriječili programere da djeluju zlonamjerno. Također, tu je i sustav određivanja dobi kako bi se stvorilo sigurno okruženje za djecu, te filtriranje aplikacija koje nisu prikladne za njihov dobni raspon. AppGallery sadržava najvišu razinu provjere za izoliranje i zaštitu osjetljivih podataka korisnika i privatnosti. Osjetljivi podaci - poput biometrijskih podataka - nikada se neće obrađivati izvan Huawei uređaja, te korisniku daju potpunu kontrolu nad njihovim osobnim podacima. Što je još važnije, svi se podaci korisnika također anonimiziraju i pohranjuju lokalno, što odgovara regiji svakog korisnika. 

Huawei kontinuirano radi na povećanju izbora najboljih aplikacija koje su postale glavni dio digitalnog načina života korisnika, uključujući i popularne globalne aplikacije i kvalitetne lokalizirane aplikacije koje su naši korisnici vole i o kojima ovise. Huawei AppGallery segmentira aplikacije u 18 kategorija, uključujući vijesti, društvene medije, zabavu i još mnogo toga, a sve ih se može pretraživati jednostavnim i nesmetanim pregledom. Ako korisnici ne mogu pronaći neku aplikaciju, sve što trebaju učiniti je poslati željeno ime aplikacije na 'Wishlist'. Nakon što ju postavi tamo, korisnik će dobiti notifikaciju kad bude dostupna.

Huawei se također zalaže za stvaranje najboljeg korisničkog iskustva pružanjem kvalitetnih aplikacija. U svom najnovijem partnerstvu, Huawei je surađivao s News UK-om, jednom od najvećih britanskih medijskih kompanija, kako bi korisnicima Huaweija osigurao najtočnije i najnovije vijesti. Korisnici Huaweija uživat će u pristupu dnevnim člancima, radio emisijama i ekskluzivnom sadržaju na svojim Huawei uređajima.

Aplikacije preuzete s Huawei AppGalleryja optimizirane su za rad na Huawei uređajima. Ključni pokretač je Huawei HiAI, otvorena AI platforma za pametne uređaje koja objedinjuje softverske i hardverske resurse s različitih uređaja i omogućava suradnju i interakciju. Primjerice, aplikacija WPS Office koristi mogućnost HiAI inteligentnog prepoznavanja za postizanje optičkog prepoznavanja znakova super rezolucije za prepoznavanje teksta u slikama kao što su skenirani dokumenti i fotografije. Dokumenti u aplikaciji automatski se i ispravljaju, time značajno poboljšavajući produktivnost.

Quick Apps je ekosustav aplikacija koji sadrži novu vrstu aplikacija bez instalacije. Pritom pruža dobro korisničko iskustvo, moćne funkcije i automatsko ažuriranja HTML5 stranica, no troši vrlo malo memorijskog prostora. Iako korisnicima pružaju isto iskustvo kao i izvorne aplikacije, 'Quick Apps' pišu se sa samo petinom kodova u odnosu na Android aplikacije, čime zauzimaju manje memorijskog prostora. Korisnici mogu koristiti više od 2000 'Quick Apps', umjesto 20 izvornih aplikacija sa svega 1 GB prostora.

Korisnici mogu čak dodati svoje omiljene tzv. brze aplikacije na svoj desktop radi praktičnijeg pristupa. Brze aplikacije koriste se na više od 350 milijuna Huawei telefona. Do danas je objavljeno više od 1700 brzih aplikacija, što je rast od 200% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kako bi održao korak s 5G mrežom, 'Quick Apps' će se postupno razvijati u više zemalja i regija. Svi programeri širom svijeta mogu objavljivati 'Quick Apps' kako bi zajednički doprinijeli iskustvu korištenja bez instalacije.

Vaša reakcija na temu