Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INSTAGRAM ZVIJEZDE Ela Jerković: Iznenađuje me što me mnogi smatraju uzorom i predstavljaju se kao moj fanovi

INSTAGRAM ZVIJEZDE Ela Jerković: Iznenađuje me što me mnogi smatraju uzorom i predstavljaju se kao moj fanovi

Mladu Splićanku na društvenim mrežama prati preko 116 tisuća ljudi, a ona organizira meet upove jer je njeni obožavatelji žele upoznati i uživo

Zovem se Ela, volim ljeto i partyje. Bila sam na svakom festivalu koji se održao u Hrvatskoj od Fresh Islanda, Ultre svih pet godina, Sonusa do Winter Music festivala. Volim auta, tetovaže i piercinge, obožavam životinje i usput studiram primaljstvo - ukratko se opisala Ela Jerković, Instagram zvijezda koju prati preko 116 tisuća ljudi. U našem serijalu smo je ugostili kako bi saznali nešto više o 21-godišnjoj Splićanki.

Kada ste napravili profil?

- Zanimljiva priča krije se iza toga. Profil mi je napravila prijateljica iz Amerike, koja svako ljeto dolazi kod mene u Split. Tako je došla na ljeto 2013. i pitala me kako se zovem na Instagramu na što sam joj odgovorila da uopće ne znam čemu služi i da ne vidim svrhu te društvene mreže. Uzela je moj mobitel i napravila mi profil, a danas se šalimo da je ona zaslužna za sve brojke na mom Instagramu, ha, ha.

Što najčešće objavljujete na Instagramu?

- Najčešće videa s raznih partyja, te slike plaža koje sam posjetila. Svaka objava ima svoju priču i svoj dan. Omiljene fotografije su mi najčešće one spontane s ekipom i njih čuvam u mobitelu.

Čime mislite da ste privukli ljude na svoj profil?

- Imala sam brojne pratitelje i prije Instagrama. Na Facebooku me pratilo 25 tisuća ljudi i bila sam aktivna na društvenoj mreži ask.fm na kojoj imam preko milijun lajkova. Tu sam privukla ekipu jer sam pisala gluposti koje su se njima svidjele. Razne zabavne događaje iz života, iskustva s nekim stvarima, mišljenja i savjete. Sve sam prenosila na neki zabavan način i ta ekipa me počela pratiti i kada sam napravila Instagram profil.

Brojni su profili nastali kao Vaše fan stranice. Jeste li se iznenadili tolikom podrškom?

- Iskreno, iznenadila sam se samom činjenicom da me netko smatra uzorom, da se predstavlja kao moj fan i radi fan stranicu. Ne znam ni sama koliko imam takvih profila, ali se trudim odgovoriti na što više poruka, a obično nakon toga slijedi ogromna euforija i drago mi je da mogu nekome uljepšati dan sitnicom.

Kako Vaša okolina gleda na popularnost koju imate?

- Svi moji prijatelji su dugogodišnji i poznaju me od kada nisam imala brojne pratitelje. Ne gledaju me kroz društvene mreže, ali ponekad se znaju našaliti s bazama tipa 'zamisli da ti svaki pratitelj da 2 kune, bila bi najbogatija na svitu', ha, ha...

Organizirate meet upove sa svojim fanovima...

- Da, zato što želim upoznati i zagrliti svakog tko se naziva mojim fanom. Jako sam zahvalna toj ekipi jer zbog njih imam puno mogućnosti i znam da im je velika želja vidjeti me, pa im to omogućim. Zapravo su oni ta brojka koja me dovela do vašeg portala i oni čine moj profil zanimljivim jednako koliko i moje fotografije. Organizirala sam druženja u Splitu, ali i drugim mjestima koje bi posjetila, a uvijek je interes bio velik, na stotine fanova bi se došlo družiti, a moje srce nakon toga veliko je kao kuća.

Imate i svoj YouTube kanal. O kojim temama na njemu govorite?

- Prije svega želim se zabaviti i nasmijati sve kojima je to potrebno, snimam ono što ekipa traži, oni predlože neku temu na Instagramu, a ja odaberem ono što mi se učini najzanimljivijim od predloženog. Također, snimam vlogove partyja koje sam posjetila, za sada je na kanalu samo jedan takav, ali uskoro ću to promijeniti.

Koliko često objavljujete?

- Bilo bi idealno u mojoj situaciji objaviti jednu fotografiju svaki dan tako da nisam naporna, a da održavam profil zanimljivim. Ali se nikako ne držim toga, nekada znam ne objaviti ništa tjedan dana, a nekada u jednom danu objavim pet fotografija.

Koliko se posvetite fotografiji?

- Moje fotografije obično nastanu slučajno, nađem se na nekom divnom mjestu i još ako slučajno dobro izgledam, vadim fotić kojeg skoro uvijek nosim sa sobom. Nikada se na planiram srediti kako bih se negdje fotografirala, osim ako se ne radi o poslu.

Tko Vas najčešće fotografira?

- Uzela sam profesionalni aparat, baš iz tog razloga da se ne trebam puno posvetiti obradi, ali mislim da svi uređuju fotografije prije nego ih objave, pa tako i ja. Malo svjetlost, kontrast, neki efekt i to je to... Za skoro sve fotografije zaslužan je moj momak koji zaista ima strpljenja i jako sam mu zahvalna.

Koristite li druge društvene mreže?

- Najviše vremena provodim na Instagramu, ponekad uđem i na Facebook jer pratim zanimljive stranice. Provodim vrijeme i na YouTubeu, gledam zabavna videa i usput skupljam ideje te učim od drugih velikih youtubera jer želim svoj kanal napraviti zanimljivim.

Koliko sati provodite na društvenim mrežama?

- Previše ha, ha. Rekla bi moja mama: 'Da toliko vremena provodiš nad knjigom, završila bi doktorate'.

Što za Vas znači Instagram?

- Za mene je Instagram prije svega zabava i mjesto na kojem mogu podijeliti neke trenutke svog života s ekipom. Zatim je i mreža koja nudi razne pogodnosti od marketinga do posla.

Može li se zaraditi na njemu?

- Danas se može na svemu zaraditi, ako se posvetite i potrudite.

Koga Vi pratite na Instagramu?

- Pratim svoje prijatelje i neke profile koji objavljuju sadržaj koji mi je zanimljiv, primjerice životinje, pse, auta, motore...

Jeste li ljubitelj mode?

- Uopće ne bih rekla za sebe da sam ljubiteljica mode, po meni je moda nekakvo subjektivno mišljenje o različitim stilovima odijevanja. Nešto što meni može biti moderno vama može biti apsolutna katastrofa i obratno. Ali, ako ekipa smatra moj stil modernim drago mi je. Meni je trenutno za ove hladne dane najdraža kombinacija debela Adidas trenirka s Nike AIR force patikama i nekom raskošnom bundom od obavezno lažnog krzna.

Kako biste opisali svoj stil?

- 'All oversized', 90 posto zimske odjeće u ormaru je barem dva broja veće od onoga koji mi zapravo pristaje. Volim trenirke, long fit majice i ponekad skinny jeans, a što se ljetne odjeće tiče situacija je potpuno obratna.

Prepoznatljivi ste po svojoj kosi. Jesu li na fotografijama perike ili kosu često bojate?

- Trenutno imam tirkiznu boju kose, imam običaj svako ljeto bar jednom promijeniti boju. Do sada sam imala rozu, ljubičastu, zelenu, plavu, sivu, ali otkrila sam praktičnost perika i imam ih pet koje nosim, pogotovo kada je u pitanju 'bad hair day'. Cure znaju za taj problem, ali ja sam našla neko brzo rješenje.

Koje beauty rituale koristite?

- Ne znam ni što spada pod beauty rituale, ali ajmo reći da je spavanje jedan od njih.

Modni uzor?

- Nemam modni uzor, ali obožavam Justina Biebera i njegov raznolik stil odijevanja. Mislim da su nesvjesno od njega potekle moje razne oversized kombinacije.

Modni dodatak?

- Rusak i sat.

Kakve hobije imate?

- Osim studiranja, bavim se dizajnom te u suradnji s jednim velikim dizajnerom sam pripremila nešto zanimljivo za svu ekipu koja se naziva mojim fanovima. Projekt će biti objavljen uskoro.

Volite putovati...

- Da. Ne mogu se pohvaliti nekim velikim putovanjima jer svaki put kad mogu otići na neko putovanje, što se novaca i vremena tiče, odem na Zrće ili neki party. Do sada sam bila u svim susjednim državama i na puno destinacija od Budve do Paga... Izdvojila bih Hvar kao omiljeni otok, a nadam se nekim daljim destinacijama i većim partyjima kao što je Tomorrowland ili Defqon.1.

Skoro putovanje?

- Planiram otići u Španjolsku, s ciljem da se tetoviram kod jednog velikog umjetnika koji radi u Valenciji, velika mi je želja imati njegove radove na tijelu. Do sada imam samo jednu tetovažu koju čeka velika nadogradnja.

Automobili?

- Obožavam auta i često idem na okupljanja, skoro svake nedjelje. Pogotovo volim old school auta, kao što su BMW E30, E34, a posebno bih izdvojila E36 coupe kao omiljeno. Također volim i Mustang te puno mojih ciljeva u životu se svodi na garažu punu auta. Od starijih modela pa do nove M4.

Nedavno ste se pojavili u jednom glazbenom spotu. Kakvo je to bilo iskustvo za Vas?

- Sudjelovali smo moj momak i ja kao glavne uloge. Bilo je odlično, malo se šalimo, malo radimo, sve opušteno... Mislila sam da ću stvarno loše odraditi snimanje jer se radilo o nekoj vrsti glume, ali za divno čudo je ispalo odlično s obzirom na to da nemam iskustva i da sam pala na samom snimanju i razbila nogu.

Planovi?

- Imam velike planove za i ne volim puno pričati o njima jer bi vam možda zvučali nerealno. Zapravo gledam na svoje snove kao na planove. Mogu vam otkriti jedan veliki san, a to je da otvorim barem jedan azil za nezbrinute životinje. 

Vaša reakcija na temu