Sastojci za kekse:
300 g glatkog brašna
100 g omekšalog maslaca
1 jaje
2 žlice meda
prstohvat soli
1 žličica cimeta
1 burbon vanilija šećer
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/2 žličice mljevenog đumbira
1/4 žličice mljevenog klinčića
1/4 kardamoma u prahu
1/2 žličice sode bikarbone
80 g šećera u prahu
Sastojci za glazuru:
1 bjelanjak
200 g šećera u prahu
1 žlica limunovog soka
Postupak:
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte 1 do 2 žlice hladne vode (ako je tijesto presuho) ili malo brašna (ako ne možete formirati kuglu od tijesta). Dobivenu kuglu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na min. 1 sat da se lijepo stisne. Pećnicu zagrijte na 180C, a tijesto podijelite na par loptica, svaku lopticu izvaljajte tanko te oblikujte kalupima razne oblike (u pećnici će narasti). Pecite 8 minuta te ih pustite da se ohlade.
Za glazuru bjelanjak istucite, ali ne prečvrsto. Postepeno dodajite šećer u prahu i na kraju limunov sok. Dobit ćete vrlo gustu smjesu. Ja sam probušila malu rupicu na običnoj kuhinjskoj vrećici koju koristim za zamrzivanje te u nju stavila smjesu i iscrtavala keksiće. Dodatno sam ih ukrasila s komadićima bijele i tamne čokolade i oraha.
Preporučujem da odmah udvostručite smjesu jer nestaju za tren!