Sastojci za biskvit:
4 jaja
140 grama šećera
100 ml mlijeka
100 ml ulja
100 grama oštrog brašna
100 grama glatkog brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
25 grama kakaa
1 žličica instant kave
Sastojci za nadjev:
100 grama kokosa
1 vanilin šećer
500 ml mlijeka
120 grama šećera
70 grama oštrog brašna
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180C, a tepsiju premažite uljem. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka, dodajte im šećer i mlijeko pa izmiksajte pjenasto. Smjesi dodajte ulje, prosijano brašno i prašak za pecivo te lagano miješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa sa špatulom lagano umiješajte u smjesu.
Podijelite smjesu na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte kakao i instant kavu pomiješanu s malo tople vode pa izlijte u pećnicu i stavite peći 10 minuta.
Za to vrijeme napravite nadjev. Kokos, brašno, mlijeko i šećer stavite kuhati na srednje jaku vatru uz neprestano miješanje. Nakon pet minuta smjesa će postajati sve gušća i gušća. Maknite je s vatre, a iz pećnice izvadite sad već pečeni biskvit. Preko njega izlijte nadjev, a preko nadjeva drugi dio smjese za biskvit.
Pecite sve dok biskvit ne počne dobivati zlato žutu boju, nekih 15-20 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi. Na vrh možete staviti glazuru od čokolade. Sto grama čokolada rastopite s dvije žlice mlijeka i 20 grama maslaca. Prelijte preko kolača i pospite kokosom. U slast!