Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lagana talijanska poslastica
Slatki život Piše: Anastazija Makjanić

Lagana talijanska poslastica

Anastazija Makjanić nam donosi recept za tiramisu

Tiramisu je izvorna talijanska poslastica, a ako ga nikad niste probali, mogu Vam samo reći da je to kombinacija lagane i osvježavajuće kreme te jake espresso kave i piškota. Možete napraviti i domaće piškote, a možete ih i kupiti.


Sastojci: 

               60 ml vode

               240 grama smeđeg šećera

               6 žumanjaka 

               160 ml slatkog vrhnja

               500 grama sira Mascarpone

               2 burbon vanilija šećera

               150 ml jake espresso kave

               20 komada piškota


Postupak: 

Za početak izlomite piškote na komade (ne presitne) i napravite espresso kavu pa prelijte preko piškota. Šećer i vodu pomiješajte pa stavite kuhati do temperature od 112C sve dok smjesa ne postane gusta kao sirup. U međuvremenu žumanjke izmiksajte s burbon vanilija šećerom (dok se šećer ne otopi) pa lagano umiješajte smjesu vode i šećera. Kad ste dobili jednoličnu smjesu, sa špatulom lagano umiješajte mascarpone sir i na kraju slatko vrhnje koje ste prethodno izradili u šlag.

Ja sam svoj tiramisu slagala u čaše i u posudice, a gore sam ga posula sa 100-postotnim kakaom. Stavite u hladnjak na par sati i uživajte u laganom okusu tiramisua! Dobar tek!

Vaša reakcija na temu