Danas Vam donosim svoju verziju laganog cheesecakea u čaši s kremastim grčkim jogurtom. Vrlo brz i vrlo ukusan kolač bez pečenja!
Sastojci za podlogu:
100 grama Digestive keksa
50 grama omekšalog maslaca
Sastojci za nadjev:
150 grama grčkog jogurta
150 ml slatkog vrhnja
100 grama sirnog namaza
2 žlice limunovog soka
1 burbon vanilija šećer
250 grama voća po želji
1 žlica šećera
Postupak:
Za početak sameljite kekse i s omekšalim maslacom oblikujte tijesto pa slažite u posudice koje ste pripremili za cheesecake (ja sam dobila četiri posudice srednje veličine).
Posudice stavite u hladnjak dok pripremate nadjev. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag te mu polako dodajite kremasti grčki jogurt, sirni namaz, jednu žlicu limunovog soka i jedan burbon vanilija šećer. Dobiveni nadjev rasporedite u posudice. Na laganoj vatri desetak minuta kuhajte voće po izboru (ja sam koristila višnje) zajedno s jednom žlicom šećera i jednom žlicom limunovog soka.
Smjesu pustite da se ohladi pa je dodajte prethodnoj smjesi u posudicama.
Cheesecake stavite u hladnjak na par sati prije posluživanja da se lijepo stisne. Dobar tek!