Makarska Gourmet Expo: Najbolji restorani predstavit će svoje specijalitete na nekoliko desetaka metara dugom stolu na Trgu 156. brigade

Makarska Gourmet Expo: Najbolji restorani predstavit će svoje specijalitete na nekoliko desetaka metara dugom stolu na Trgu 156. brigade

Riječ je o prvoj izložbi ugostiteljskih objekata

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) u subotu organiziraju Makarska Gourmet Expo 2019. Riječ je o gastro izložbi ugostiteljskih objekata Makarske i okolnih mjesta koju organiziraju uz podršku Turističke zajednice Makarske s ciljem promocije lokalne gastronomije i podizanje kvalitete ugostiteljske ponude, a objedinjuje prezentaciju jela, kušanje, zabavni program i dodjelu priznanja najboljima. 

Za tu prigodu na Trgu 156. brigade će se postaviti stol dug više desetaka metara na kojem će sudionici manifestacije (ekipe restorana, konoba i hotela) iznijeti tri slijeda (hladno i toplo jelo te desert) prethodno pripremljena u svojim objektima. Ocjenjivat će ih ŠKMER-ovi chefovi, ujedno međunarodni kulinarski suci, a zatim će svi posjetioci manifestacije imati priliku i kušati izložena jela. Pobjednik Makarska Gourmet Expoa 2019 će zavrijediti posebno mjesto u izdanju dvojezične publikacije 'Makarska menu 2020' te će biti imenovan ambasadorom makarske gastro ponude za narednih 12 mjeseci.

Dan ranije u makarskom hotelu Miramare će se od 17 do 20 sati održati edukacija o sljubljivanju jela i vina u organizaciji Kuharske Akademije ŠKMER-a. Za okuse je zadužen tim Hamida Hadžića, chefa hotela Miramare i dugogodišnjeg voditelja kuhinje sarajevskog Holiday Inna koji je kuhao za Billa Clintona, Lady Dianu, Kirka Douglasa, Angelinu Jolie, Françoisa Mitterranda, Juana Antonia Samarancha i mnoge druge istaknute osobe. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51452, "");
Pregledaj komentare