Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MAKARSKI SLADOLEDI U LIBIJI Tvrtka Premis otvara prvu slastičarnicu u Tripoliju

MAKARSKI SLADOLEDI U LIBIJI Tvrtka Premis otvara prvu slastičarnicu u Tripoliju

To će biti sedma zemlja u koju izvoze svoje proizvode

Makarska tvrtka Premis, najveći proizvođač sladoleda u Dalmaciji, koja plasira svoje sladolede diljem jadranske obale, dogovorila je distribuciju svojih proizvoda u - Libiju!

- Tijekom i nakon svake sezone dobivamo dosta upita iz čitavog svijeta za naše proizvode. Ljudi se ili žele informirati mogu li u svojim zemljama pronaći naše sladolede ili dobiju ideju da ih uvoze od nas sami. Do sada smo imali upite iz 10-tak država EU međutim najveći interes je potencijalnih kupaca iz SAD, Kanade i Dubaija. Budući da je brodski transport smrznutih proizvoda izuzetno kompliciran, spor i skup, većina ih odustane, kaže Zoran Premeru, komercijalni direktor makarskog Premerisa.


Kako kaže, pregovore su započeli prije  gotovo dvije godine s jednom tvrtkom iz Libije koja je bila izuzetno zainteresirana za uvoz njihovih proizvoda. 

- Posjetili su nas u ljeto 2019. kada smo im objasnili način rada i predložili da prvo otvore slastičarnu sa našim asortimanom na najboljoj lokaciji kako bi što većoj publici predstavili naše sladolede.

18 mjeseci smo dogovarali mogućnosti prijevoza, tražili dobru lokaciju te dogovarali uvijete prodaje. U konačnici u petak, 05. ožujka 2021. zadovoljili su sve uvjete i službeno postali Premisov distributer u Libiji, ističe Premeru.

Oprema za novu slastičarnicu je spremna i trebala bi krajem slijedećeg tjedna iz Italije krenuti za Tripoli gdje će biti prva slastičarnica u Libiji. 


- Naši distributeri planiraju napraviti franšizu Premis shopova u Libiji.

Premis od slijedećeg tjedna pokreće proizvodnju za prve isporuke ove godine za Sloveniju i pripremu rashladnog kontejnera za Libiju koji bi trebalo ići preko luke Ploče. 

Na ovaj način Libija postaje 7. država u koju izvozimo naše proizvode.

Kada smo razvijali atraktivne proizvode bez kompromisne kvalitete nismo ni sanjali da će isti biti traženi u čitavom svijetu. Drago nam je da je konačno došlo vrijeme da je kvaliteta puno bitnija od same cijene, ističe Premeru.

Vaša reakcija na temu