Foto: Niko Goga MIRISI I OKUSI MEDITERANA U ČAŠI PUNOJ ZLATA: Summer State of Mind uz osvježavajuću  priču s potpisom 585 i program Gold'sFinest

MIRISI I OKUSI MEDITERANA U ČAŠI PUNOJ ZLATA: Summer State of Mind uz osvježavajuću priču s potpisom 585 i program Gold'sFinest

Dio prihoda od koktela 585 vlasnici kluba će donirati Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bol

Ljeto je pravo vrijeme za osvježavajuća i lagana pića koja svi vole i koja se vrlo lako pripremaju. Upravo jedno takvo, osmislio je Danijel Knežević, iskusni barmen koji je već dobro poznat na hrvatskoj koktel sceni, a čaša puna zlata i okusa Mediterana nosi potpis 585 Cluba na Bolu. Ovaj će koktel najbolje upotpuniti i Gold'sFinest program koji se održava svakog utorka, a predstavlja najvruće R'N'B i hip hop svjetske hitove.

Nakon tri godine boravka u Dublinu, gdje je radio u prestižnom japanskom baru i restoranu Yamamori te šest mjeseci koje je proveo u Lisabonu, Danijel se vratio u Hrvatsku s novim iskustvom i vještinama u koktel industriji. Inspiriran Mediteranom i hrvatskom tradicijom, osmislio je pravu, ljetnu i osvježavajuću bombu koja je nositelj koktel liste u 585 Clubu na Bolu, a vrlo se lako priprema i kod kuće.

- Koktel koji sam kreirao za 585 Club inspiriran je mediteranskim područjem i hrvatskom tradicijom. Naše su bake i djedovi izrađivali lance od sušenih smokava i lovorovog lista, a to je slika koju sam što pokušao prenijeti u koktel 585. Koristio sam zlatnu tequilu koja se infuzira s lovorovim listom, a tu su i džem od smokve, limunov sok, bjelanjak te bitter od naranče. Smokva i lovor naše su zlato, a to je i glavna poveznica s klubom čije ime predstavlja oznaku za zlato – izjavio je Danijel Knežević, barmen i koktel majstor.

Za pripremu koktela 585 potrebni susljedeći sastojci:
50ml PATRON ANEJO gold tequile infuzirane s lovorovim listom
30ml soka od cijeđenog limuna
30ml bjelanjaka
3 barske žlice džema od smokve
3 uštrcaja naranđinog bittera

Ovim posebnim zlatnim koktelom 585 Club odaje počast svim vatrogascima na otoku Braču koji čuvaju zlato njihove djedovine. Svake godine izgori puno hrvatskih šuma, maslenika, smokvi i ostalog bilja, a njihova predanost u očuvanju i spašavanju vrijedna je divljenja. Stoga su vlasnici kluba odlučili dio prihoda od koktela 585 donirati Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bol.

- Vrhunski ambijent, glazba i piće pravi su recept za nezaboravne ljetne večeri, a svakog utorka 585 Club obećaje upravo to! Ekskluzivni program Gold’s Finest osvojit će sve obožavatelje RnB i hip hop ritmova koje će na poseban način predstaviti rezidenti Dadoo i Prince, kao i Em Bee, koji gostuje 6. kolovoza te Sheko, koji na Bol stiže 20. kolovoza - poručili su iz kluba.

Više informacija o 585 Clubu i ovogodišnjem programu može se pronaći na službenoj internetskoj stranici kluba, Facebook stranici, Instagram profilu te YouTube kanalu.
 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48857, "");
Pregledaj komentare
29