Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zvonimir Ferina Pogledajte kako je bilo na Monturi u Galeriji Meštrović

Pogledajte kako je bilo na Monturi u Galeriji Meštrović

Među uzvanicima su se, između ostalih, našla i brojna poznata lica

Prepuna Galerija Meštrović u Splitu u četvrtak je bila središte mode, a razlog tome je Montura 2019 - Split Fashion Destination. Svoje su radove predstavili talentirani dizajneri i modni brendovi poput dvojca Elfs, koji su otvorili manifestaciju i čije kreacije već godinama osvajaju, dok su sestre Boudoir u svom prepoznatljivom stilu predstavile prekrasne romantične haljine.

Brend Identity by Igor Djuga je svojom odvažnom kolekcijom plijenio poglede i prikazao kako izgleda privlačna žena svjesna sebe. Kreativci iz Callegaria poigrali su se komadima i bojama i na taj način najavili dugo toplo ljeto. U kolekciji brenda Arileo, prevladava bijela boja koja stavlja žensku ljepotu u prvi plan. Zaigrana i vesela kolekcija Ane Kujundžić, definitivno pomiče svakidašnje granice, dok je kolekcija Bubabu design by Gorana Milaković na jedinstven način prikazala igru raznih materijala i uzoraka. Uvijek besprijekorna Lokomotiva by Lana Puljić i ovoga je puta oduševila sve prisutne, a  kolekcija koja se pridružuje velikom pljesku, zasigurno je ona brenda Delight by Ivan Friščić

No7 by Šime Kovačević svojom je kolekcijom prikazao jednu drugačiju modnu priču, dok je Obrtnička škola Split predstavila svoju jednostavnu, nježnu kolekciju. Duge haljine u kojima bi se svaka žena osjećala kao kraljica, definitivno su one s potpisom Ivane Cvrlje. Dosljednost brenda Etno Mot, pokazala je interesantne krojeve i viziju dizajnerice. Monturu je svečano zatvorila revija Martine Herak, čija zanimljiva asimetrija i odvažne boje, ni ovoga puta nisu razočarale.

Za savršene ljetne, trendy frizure, pobrinula se Keune akademija - hair service, dok su za lica modela i šminku biti zaduženi stručnjaci iz Callegari tima.

Među uzvanicima su se, između ostalih, našla i brojna poznata lica.

- Tajna uspjeha projekta poput ovog je upravo u tome što iza njegove realizacije stoji vrijedna i kreativna ekipa koja je već godinama uhodana i u istom sastavu - rekao je Tonči Šundov, autor i producent Monture.

Interes za nastup na Monturi svake je godine sve veći, što dokazuju i ovogodišnje brojke, a oduševljenje publike iz godine u godinu sve više raste. Hvalevrijedan modni događaj poput ovog, njeguje svoju postojanost i pokazuje koliko talentiranih dizajnera vrijedno radi svoj posao. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Splitsko dalmatinska županije, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Split, Obrtnička komora Splitsko dalmatinske županije, Udruženje obrtnika Split i Turistička zajednica Grada Splita, a za medijsko pokroviteljstvo zaslužna je Grazia.

Vaša reakcija na temu