Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najdraži čokoladni keksi na svijetu
Slatki život Piše: Anastazija Makjanić

Najdraži čokoladni keksi na svijetu

Anastazija Makjanić s nama dijeli svoja kulinarska iskustva

Čokoladni crinkles su toliko hrskavi i mekani, naprosto božanstveni! Evo recepta...

Sastojci:

              60 g maslaca

              220 g tamne čokolade

              100 g smeđeg šećera

              prstohvat soli

              200 g glatkog brašna

              2 jaja

              1 burbon vanilija šećer ili 2 žličice vanilija ekstrakta

              1 žličica praška za pecivo

              šećer u prahu za valjanje

Postupak:

Čokoladu zajedno s maslacem otopite na pari i pustite da se ohladi. Jaja zajedno sa šećerom i vanilija šećerom izmiksajte pjenasto. Lagano dodajite smjesu čokolade i maslaca te brašno zajedno s praškom za pecivo i soli. Sve dobro izmiješajte rukama pa stavite u hladnjak na 3 sata minimalno da se smjesa dobro stisne.

Nakon što ste izvadili smjesu iz hladnjaka, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Malom žličicom vadite smjesu, oblikujte loptice među dlanovima i uvaljate ih dobro u šećer u prahu (neka se dobro zabijele). Slažite na pleh i pecite 10 minuta. Bit će dosta mekani po izlasku iz pećnice, zato ih pustite da se ohlade. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu