Čokoladni crinkles su toliko hrskavi i mekani, naprosto božanstveni! Evo recepta...
Sastojci:
60 g maslaca
220 g tamne čokolade
100 g smeđeg šećera
prstohvat soli
200 g glatkog brašna
2 jaja
1 burbon vanilija šećer ili 2 žličice vanilija ekstrakta
1 žličica praška za pecivo
šećer u prahu za valjanje
Postupak:
Čokoladu zajedno s maslacem otopite na pari i pustite da se ohladi. Jaja zajedno sa šećerom i vanilija šećerom izmiksajte pjenasto. Lagano dodajite smjesu čokolade i maslaca te brašno zajedno s praškom za pecivo i soli. Sve dobro izmiješajte rukama pa stavite u hladnjak na 3 sata minimalno da se smjesa dobro stisne.
Nakon što ste izvadili smjesu iz hladnjaka, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Malom žličicom vadite smjesu, oblikujte loptice među dlanovima i uvaljate ih dobro u šećer u prahu (neka se dobro zabijele). Slažite na pleh i pecite 10 minuta. Bit će dosta mekani po izlasku iz pećnice, zato ih pustite da se ohlade. Dobar tek!