Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJPOZNATIJI SVJETSKI BREND SLADOLEDA STIGAO U SPLIT! Posjetili smo novootvorenu Häagen-Dazs slastičarnicu u Hrvojevoj
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

NAJPOZNATIJI SVJETSKI BREND SLADOLEDA STIGAO U SPLIT! Posjetili smo novootvorenu Häagen-Dazs slastičarnicu u Hrvojevoj

Splićani, zaželite dobrodošlicu najpoželjnijem sladoledu na svijetu!

Nakon zagrebačke, Häagen-Dazs slastičarnica otvorena je Hrvojevoj ulici u centru Splita. Svečano otvorenje predviđeno je za 25. srpnja u 19 sati. 

'Dođite i uživajte u pravoj rapsodiji okusa i uvjerite se zašto Häagen-Dazs slovi za najkvalitetniji sladoled na svijetu. Kušajući ove jedinstvene okuse sladoleda ili uživajući u slasnim kreacijama s potpisom, doživjet ćete iskustvo istinskog užitka. Povodom svečanosti otvorenja slastičarnice od 25. srpnja do 2.kolovoza, ovu otmjenu slasticu moći ćete kupiti po 20% nižoj cijeni!', poručili su pred otvaranje.

Kada je daleke 1921. devetogodišnji dječak Reuben Mattus doputovao u New York spreman u Velikoj Jabuci započeti novi život, donio je sa sobom i jedan - veliki san. Naime, kako je njegov prvi posao bio posluživanje sladoleda, kojeg je osobno smatrao preslatkim i prepunim umjetnih sastojaka, zarekao se da će spraviti najukusniji sladoled koji je itko ikada probao!

Rečeno - učinjeno. Maštoviti dječak bio je nitko drugi doli gastronomski virtuoz kojeg danas poznajemo kao tvorca brenda Häagen-Dazs. Naziv je to iza čijeg potpisa se kriju najpoželjniji sladoledi na svijetu, koji odnedavno, na našu veliku radost, stanuju i u sjajnom, moderno dotjeranom prostoru u Hrvojevoj ulici u Splitu. Zapao nam je za oko neonski natpis na zidu – Dream big. Uistinu, ovaj sladoled, pored toga što je preukusan, ima nezamjenjivi faktor x – on je ostvarenje dječačkog sna!

Iznimna proizvodnja kao garancija konkurentnosti

Nakon zagrebačke poslovnice otvorena je i splitska na lokaciji Hrvojeva 9. U svijet Häagen-Dazs čarolije uveo nas je simpatični Luka, koji s mnogo entuzijazma poslužuje kako domaće, tako i strane goste. Pitali smo ga čime se slastičarnica namjerava istaknuti, na uistinu jakoj – nazovimo je tako - sladolednoj sceni cvita Mediterana.

'To je jednostavno naša proizvodnja', kaže on. 

'Sladoledi se spravljaju s minimalnom količinom (svega 22-28% udjela!) zraka kako bi se dobila iznimno kremasta, baršunasta tekstura. I svi sastojci su vrhunske kvalitete i prirodni', ponosno naglašava. 

Uz ove prednosti, svaki od sladoleda se prije kupnje može kušati, a ono što nas je potpuno oduševilo je činjenica da ga možemo kupiti doslovno – na litre! Naime, sladoled je moguće kupiti i u kutiji od 250 ml, 500 ml i 1l, a veseli i činjenica da će ga se putem popularnih dostavljačkih servisa uskoro moći naručiti i na kućnu adresu! U planu slastičarnice je, inače, kvalitetom osvojiti stalnu publiku, koja će, osim ljeti, dolaziti i zimi.

Haute couture slastice

Kušamo okuse koji su prava rapsodija za nepca. Luka se ne može odlučiti koji bi okus izdvojio – doista su svi sjajni! – ali kad bi baš morao birati, bio bi to zamamni Vanilla Caramel Brownie, te prefini Mango Sorbet - budući da se spravlja s Alphonso mangom iz daleke Indije, jednim od najkvalitetnijih i najsočnijih na tržištu, razoružat će i najizbirljivija nepca! Tu su i svježe osmišljene, ultra sofisticirane kombinacije, koje su pravi sladoledni haute couture - kako drugačije i nazvati okuse nastale u kolaboraciji s jednim od najvećih slastičara i čokoladara svih vremena, pariškim čarobnjakom o' slatkoga, Pierreom Herméom! Njegova specijalnost - prhki macarons kolačići od bademova brašna – savršeno su se stopili s okusima jagode i maline (okus Strawberry & Raspberry Macaron), egzotičnog yuzua i limuna (okus Yuzu & Lemon Macaron) te dvostrukog čokoladnog ganachea (okus Double Chocolate Ganache Macaron)!

Sladoled kakvog nema nigdi

Istinskim sladoledoljupcima kojima čak ni ovo nije dovoljno, splitska će tvornica slatke čarolije ponuditi i svježe pečene waffle, čokoladni lava kolač te kreacije s potpisom slasnih naziva poput Macadamia Crunch ili Brownie Explosion, a u ponudi su i pića sa sladoledom, pa čak i hladni frappe od kave s macaron kolačićima! Nakon svega što smo čuli, vidjeli i probali možemo konstatirati samo jedno – ovakvog sladoleda nema nigdi, a našim sugrađanima zadovoljno poručiti da su dobili jednu sjajnu hedonističku adresu. Kako bi sam osnivač brenda Reuben kazao: 'Say hello to the extraordinary' ili 'Napravite mjesta za izvanredno!' 

Informacije o trgovinama
Split – centar grada
Hrvojeva 9
+385 95 753 5367
Zagreb
Augusta Cesarca 2
+385 95 753 5367
Vaša reakcija na temu