NOVI TREND U SPLITU: Smršavile u kozmetičkom salonu čak 15 kilograma u mjesec dana

NOVI TREND U SPLITU: Smršavile u kozmetičkom salonu čak 15 kilograma u mjesec dana

Vlasnica splitskog centra Magnetic Katija Cikojević kaže da se osoba koristeći laser 'ispuše'

Na jednoj od popularnih Facebook grupa jedna se Splićanka pohvalila da je smršavila 15 kilograma kroz kozmetički tretman, koristeći samo laser. Njezina objava izazvala je masu različitih reakcija, nakon čega je fotografiju i popratni tekst osoba izbrisala. Ostalo je pitanje je li to istina i ako je, gdje je to napravila? Pronašli smo salon gdje je osoba radila tretman mršavljenja i provjerili o čemu se radi.

Na pitanja nam je odgovorila vlasnica centra Magnetic u Splitu, Katija Cikojević, gdje se tretman radio.

Je li moguće doći u kozmetički salon i smršaviti 15 kilograma?

- Istina je. Gospođa je bila kod nas na neinvazivnom laserskom tretmanu za oblikovanje tijela naziva 'Hladni laser Zerona'. Međutim, da biste postigli njezine rezultate sa spomenutih fotografija iz salona, morate i po izlasku iz centra držati se ostalih preporuka kao što su, prije svega, plan prehrane. Savjetujem pisanje dnevnika ishrane, treba povećati unos vode ili čaja, na primjer zelenog ili od koprive, obavezno kretanje, recimo minimalno 30 minuta šetnje i slično. Sigurna sam da je priču objavila kako bi potaknula druge na preokret u svom životu, prije svega zbog vlastitog zdravlja. No, nisam vidjela njezinu objavu, pa ne znam o kakvim reakcijama je riječ.

Koliko tretmani utječu na zdravlje i mogu li se samo s dijetom postići isti rezultati?

- Ovdje govorimo o ciljanom djelovanju na smanjivanje stanica masnoće i centimetara na području koje se tretira. Osoba se 'ispuše'. U ovom primjeru smo radili smanjivanje obujma na nogama, bokovima, stražnjici, te stomaku. Na njezinu visinu i težinu, preporuka je bila 8 tretmana, što je zapravo oko 3 tjedna, odnosno vidljiv rezultat je bio nakon mjesec dana, netom prije pandemije koronavirusa. Svaka se klijentica fotografira ako želi i mjeri prije procesa, imate fotografije na internetu, a mi s obzirom na prirodu tretmana, iskustva sa Zerona laserom ne objavljujemo javno. Laser stimulira prelazak masnoće iz stanice u emulziju izvan stanice, kroz poru koju laser otvara, a potom prelazi u limfni sustav. Proces je prirodan, siguran, bez modrica i bezbolan jer se masne stanice ne oštećuju. Drugim riječima, masne stanice osoba nije uklonila kirurškim putem, na primjer liposukcijom, nego se odlučila 'isprazniti ih' na željenom mjestu kojeg laserom tretira. Za razliku od dijeta kojima ne možemo selektivno djelovati na željena područja, s laserom možemo. Naravno, loše životne navike koje su dovele do neželjenih kilograma trebate popraviti. U biti, 'možete okrenuti novu stranicu u životu' što se tiče kilograma na jednostavniji način.

Može li se napraviti probni tretman?

- Nažalost, ne može. Masti se dijelom vraćaju u masne stanice ako ne napravimo cijeli proces kako je preporučeno. Laserom tretiramo područje obično svaki drugi dan. Masnoće ćete izgubiti, ali morate iskoristiti priliku za promjenu prema pozitivnim životnim navikama u procesu dok masnoće gubite, i zadržati ih.

Radite samo s laserom?

- Što se tiče ovog tretmana, iznimno je ugodan, bez ikakve boli. Ne koristimo igle, kreme za anesteziju, gelove i slično. Besplatno radimo dodatni tretman u cilju izbacivanja tekućine i zatezanja tijekom procesa kako bismo osigurali očekivani rezultat, i to presso terapiju, odnosno limfnu drenažu. Osoba ovisno o željenom rezultatu može odabrati OxiFat, radiofrekvenciju, kavitaciju, vakuSlim, maderoterapiju…, netko želi još mišiće ili neki drugi efekt.

Kako se pripremiti na mršavljenje laserom?

- Sve što vam mogu reći jest da alkohol i kofein usporavaju limfni sustav. Dakle, trebali biste smanjiti njihov unos, uvesti dnevne šetnje od barem 30 minuta, te obavezno piti vodu. Hidratacija je bitna tijekom procesa. U principu, voditi dnevnik prehrane i težiti zdravijem životnom stilu. Laser ne boli. Za njega ne treba priprema. Trebate se pripremiti kako dalje sa zdravijim životnim navikama.

Pokriva li HZZO ovakve tretmane?

- Ne.

Treba li za ovaj aparat dozvola nadležnih institucija?

- Treba. Ministarstvo zdravstva nam je dalo dozvolu.

Koliko tretman traje?

- Recimo da je praksa 30 ili 40 minuta. Dok odmarate možete čitati knjigu ili Dalmatinski portal. Po završetku programa, ako smatramo da je potrebno, može se nastaviti s još tretmana. Imamo različita iskustva.

Još nam samo recite kome ne preporučujete ovakav tretman mršavljenja?

- Kao kod većine tretmana ne preporučuje se trudnicama, dijabetičarima ili drugim skupinama koji imaju slab metabolizam, oštećen iz raznih razloga. Inače, proces je apsolutno siguran i preporučljiv. Nikada bez besplatnog pregleda ne dogovaramo ovu uslugu. Uzimamo u obzir želje osobe koja ovo provodi. Iskustvo je pokazalo da u nekoj dobi svatko od nas želi smršaviti, ali s različitim rezultatima. Također, kada pogledamo kroz mjesec dana imamo isti broj muškaraca i žena koji su se odlučili na ovakve tretmane. Na koncu, kada radimo besplatno informiranje i pregled utvrđujemo dolazi li netko s razumnim razlozima za mršavljenje.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66222, "");
Pregledaj komentare