Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Nudistima u Makarskoj dozlogrdilo i odlučili FKK plažu od 'tekstilaca' ograditi betonskim blokovima

Nudistima u Makarskoj dozlogrdilo i odlučili FKK plažu od 'tekstilaca' ograditi betonskim blokovima

Nugal je više puta proglašavan jednim od najatraktivnijih hrvatskih kupališta

Nudisti u Makarskoj stali su u obranu svog komadića raja. Čuvenu plažu Nugal, koja je službeno FKK, odlučili su ograditi betonskim blokovima. Dozlogrdila im navala 'tekstilaca', koji ne poštuju ni red ni mir u kojem žele uživati. No jesu li betonski blokovi najsretnije rješenje?


Prije četiri godine CNN je među jedanaest najatraktivnijih hrvatskih plaža koje preporučuje svojim gledateljima uvrstio makarski Nugal. Prošloga ljeta Nugal se našao i u prestižnom američkom magazinu posvećenom putovanjima Condé Nast Traveler, u kojem je uvršten među 25 najljepših europskih plaža.

Riječ je o posljednjoj makarskoj oazi na koju nisu stigli šankovi, ležaljke, jet-skijevi i ostala neizbježna ljetna oprema koja je najljepše plaže istočne obale Jadrana pretvorila u konfekciju, piše T-portal.

Razlog za to leži u činjenici da se do nje ne može ni autom ni motorom, već samo brodom ili jednosatnom šetnjom od središta grada kroz šumu i preko poluotoka Osejava. Iako to do prije koju godinu nije bio službeno, Nugal je za domaće i strance oduvijek bio nudistička plaža.

Znalo se na njoj naći i 'tekstilaca', ali njihov broj bio je zanemariv i suživot je postojao. S pojavom plaže u raznoraznim izborima 'top' i 'naj' na nju su počele pristizati horde turista kojima oznaka FKK, a Nugal ju je službeno dobio prije tri godine, ništa ne znači.

I ne bi problem bio, kažu nam tamošnji stalni nudisti, to što su oni obučeni, nego što je poimanje odmora na plaži većine 'tekstilaca' potpuno drugačije od njihova. Dernjava, vika, vriska i roštiljanje pod stijenama na plaži, koju jedinstvenom čine i šumica i potok koji prolazi kroz nju, njihov je način uživanja na moru.

Sukobi na plaži, koja se čisti i održava mahom zahvaljujući volonterima, godinama traju, a eskalirali su ovoga ljeta. Preko dvije trećine Nugala FKK-ovci su postavili betonske prepreke s oznakama koje upućuju na to da je sve iza njih nudistička zona. Kroz šumu su provučene trake koje upozoravaju na isto.

Da plaža koja slovi kao najljepša u Makarskoj nakaradno izgleda, upozorili su iz Nezavisne liste Osejava (NLO). Reakcija nadležnih, kao i informacija kada s plaže treba pokupiti i odvesti smeće za sada je izostala.

Vaša reakcija na temu