Otkrili smo tajnu savršenog sushija

Otkrili smo tajnu savršenog sushija

Biberon Sushi & Bar je pripremio nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da jedete sushi na pravilan način

Kako bi čitavo iskustvo uživanja u u sushiju bilo još ljepše i kvalitetnije, za vas smo pripremili 10 pravila kojih bi se trebalo pridržavati kako biste doživjeli sushi u svoj raskoši njegova okusa. 

Posljednjih nekoliko godina zabilježen je nezapamćen interes za kulturu i kuhinju Dalekog istoka te su sushi restorani i barovi stekli poseban status u svim metropolama diljem Europe. 

Uz to što se svaki restoran trudi ponuditi vrhunska jela i predstaviti kuhinju Dalekog istoka na najvišem nivou, ovi su restorani ujedno postali mondena okupljališta i mjesta na kojima rado provodite večer u ugodnom društvu. 

Ova je hrana zapravo pravo umijeće i njezinu se pripremu ne treba shvatiti olako jer je dobro poznata činjenica da su potrebne godine, tj. čitavo desetljeće učenja i savladavanja zahtjevnih kulinarskih tehnika kako bi se netko mogao nazvati pravim - sushi majstorom. Ali tu priča ne završava. Iz kuhinje pred vas može doći vrhunski pripremljen sushi, sastavljen od pomno biranih sastojaka, ali ako ga vi ne znate konzumirati na pravilan način, vaše bi iskustvo moglo biti znatno lošije i možda u njemu nećete uživati onako kako ta rolica zaslužuje. 

Upravo smo iz tog razloga odlučili podijeliti s vama tajne uživanja u sushiju! Biberon Sushi & Bar na svom je Instagram profilu sushi.biberon pripremio nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da jedete sushi na pravilan način, a kako je pokazan veliki interes za ovim savjetima, i mi smo odlučili prenijeti neka od tih pravila. 

JEDITE SAMO ZRNA SOJE

1. Edamame su mahune mlade soje, kuhane na pari. Izgledom podsjećaju na mahune dostupne na našim tržnicama, pa ih ponekad ljudi jedu cijele. Zapravo, riječ je o predjelu u kojem se jedu samo zrna i to direktno iz mahune, prstima. 

MOŽE ŠTAPIĆIMA, A MOŽE I PRSTIMA

2. Jedna od najvećih zabluda u vezi sushija jest da se on jede isključivo štapićima. Naime, i danas se sushi u Japanu jede pretežito prstima, osim ako je riječ o sashimiju koji se jede štapićima. Zbog popularizacije uramakija (rolica kod kojih je riža na vanjskom dijelu), danas se u svijetu češće koriste štapići, dok će vas u Japanu i dalje gledati s negodovanjem budete li umakali svoj zalogaj u soja sos držeći ga štapićima, a sushi chef će počiniti harakiri budete li posegnuli za vilicom.

WASABI NIKAD NE IDE U SOJA SOS

3. Wasabi je umak intenzivnog okusa koji je potrebno pravilno dozirati. Stavite li ga direktno u soja sos, on će izgubiti intenzitet i okus te će biti teže kontrolirati jačinu umaka. Wasabi je najbolje lagano zagrepsti štapićem te ga nanijeti direktno na sushi. 

SUSHI NE SMIJE ODSTAJATI

4. Sushi se mora pojesti čim je napravljen. Pustite li ga da odstoji, imat ćete dojam da jedete potpuno drugo jelo. Upravo iz tog razloga Biberon Sushi & Bar izuzetno vodi računa o tome da je vaše take away jelo svježe pripravljeno kako biste mogli uživati u sushiju. 

BUDITE HRABRI I OTVORENI ZA KUŠANJE NOVIH OKUSA

5. Mnogi zaziru od isprobavanja nepoznatih okusa i kuhinje s kojom nisu dobro upoznati. Malo što vas može tako ugodno iznenaditi kao sushi koji je uzbudljiv, a jela su lijepa i ukusna. Kada je riječ o sushiju, treba aktivirati svoj avanturistički duh. Duh će vam biti zahvalan.

Za preostala pravila, posjetite Instagram profil Biberon Sushi & bara sushi.biberon i saznajte koje su tajne oni pripremili kako bi vaš užitak bio potpun.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(37682, "");
Pregledaj komentare