Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovog petka i subote nova eno gastro priča, Dalmacija u Noira!

Ovog petka i subote nova eno gastro priča, Dalmacija u Noira!

Okusi Dalmacije koje morate probati

Baštinu ili nasljeđe najčešće vezujemo s nekakvim materijalnim oblicima kao što su polja, kuće, obiteljska blaga ili u nekim slučajevima nematerijalnim, kao što su zanati, običaji, vještine, a koji se prenose iz jedne generacije na drugu, pa samim time čine neku vrstu tradicije. Hrana kao pojam rijetko se spominje kao baština ili nasljeđe, a samo ponekad kao tradicija. Naravno, to je točno ako hranu promatramo samo kao nešto materijalno, kao nekakvu potrebu za preživljavanjem, ili pak kao nešto nematerijalno u obliku tradicijskog načina spremanja. Međutim, ako hrani dodamo dimenziju užitka, ne samo užitka konzumiranja nego i pripremanja, ako u njoj prepoznamo mirise prošlosti i trenutke djetinjstva, ako u njoj vidimo lica onih koji su je nekada davno utjelovljavali i koji su nam ostavili tajne pripravaka, onda hrana postaje i baština i nasljeđe i tradicija. Ona postaje 'spiza'.

Njena najveća vrijednost je u onom najuzvišenijem - u ljubavi. U ljubavi čuvanja tradicije, baštine, nasljeđa, u ljubavi pripremanja koju ćemo podijeliti s najbližima.

Dalmacija hrani dodaje onu višu dimenziju; nudi čovjeku užitak, a taj vrhunski užitak nudi vam se ovog petka i subote u restoranu Noir u tri slijeda za svega 120 kn. Uz promotivnu ponudu vrhunskih vina.

Vrhunski užitak…. Upravo na taj način možemo opisati evente u restoranu Noir jer čine poveznicu vinu, društvu, prijateljstvu, kulturi, gastronomiji. Jednom riječju gostima.

Uz prekrasan moderni ambijent, ugodna atmosfera, vrhunska ponuda jela po pristupačnim cijenama, izuzetno ljubazno osoblje koje osvaja svojim znanjem i šarmom, kućni sommelier, samo su neke od karakteristika radi kojih već sada trebate rezervirati svoj stol u Noira, smještenog u Bihaćkoj ulici 2 B (prizemlje zgrade Lavčević).

- Pridružite nam se ovog petka i subote u restoranu Noir. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme (+385958376083) i vidimo se - poručili su iz restorana.

Vaša reakcija na temu