Ovog petka i subote u Splitu nova eno-gastro priča, dani vrhunskih sireva i odležanih mesa s hrvatskih farmi!

Ovog petka i subote u Splitu nova eno-gastro priča, dani vrhunskih sireva i odležanih mesa s hrvatskih farmi!

Veza sira i vina nikada nije bila tajna, ali kad svladate male tajne njihova sparivanja, slijedi pravo uživanje...

Od samog početka temelj gastro ponude restorana Noir su vrhunski sirevi i odležana mesa s hrvatskih farmi. Kreativni tim restorana Noir ovaj petak i subotu priprema jedinstvenu ponudu za koju će se sigurno tražiti mjesto više. Od samog početka prepoznati su po vrhunskoj hrani o čemu smo već pisali. Za ovaj petak i subotu pripremaju nešto, novo i odličnog okusa! 

Odležana mesa vrhunske kvalitete s hrvatskih farmi; odležani t-bone steak, odležani ramstek, odležani teleći tomahawk mogu se naći na vašem tanjuru uz inovativan i uvijek zanimljiv način pripreme kuhara restorana Noir. Uz odležana mesa u ponudi su i vrhunski sirevi. 

Veza sira i vina nikada nije bila tajna, ali kad svladate male tajne njihova sparivanja, slijedi pravo uživanje. Kravlji, ovčji, kozji ili miješani, tvrd ili mek, mlad, zreo ili 'prezreo' sir, te bijela ili crvena, suha ili slatka, aromatična ili ne, mlada ili odležana, pjenušava ili mirna vina. Uz takvu ponudu čini se da je poprilično teško odabrati najbolju kombinaciju, no poštivanjem nekoliko pravila, dvije izvrsne namirnice će zajedno biti bolje nego svaka posebno. Prvenstveno treba uskladiti zrelost sira i vina te intenzitete njihova mirisa i okusa.


- Kada želimo pronaći vino koje dobro ide uz određeni sir, želimo ustvari naći kombinaciju u kojoj ćemo podjednako uživati i u jednom i u drugom. Sir ne smije 'nadjačati' vino, ali ni obrnuto, vino ne smije biti takvo da potpuno zasjeni sir. Idealno je kada u ustima u isto vrijeme osjetimo i sir i vino, a jedno iz drugog izvlače ono najbolje - poručili su iz restorana Noir.

Svi oni glavni elementi zbog kojih zavolite neko mjesto, u Noiru su 'pokriveni': hrana je iznimne kvalitete, s jedne strane zbog kvalitetnih namirnica koje koriste, a s druge zbog kreativnog pristupa kuhanju. Uređenje i atmosfera su točno onakvi kakvi trebaju biti kada negdje dolaziš istinski uživati. 

- Gostima se često zbog doživljenog iskustva ne ide doma. Zato nam se i vi pridružite ovog petka i subote u restoranu Noir (prizemlje zgrade Lavčević, Bihaćka 2b). Rezervacije i informacije na  0953876083.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75274, "");
Pregledaj komentare