Putovanja nisu samo otkrivanje novih mjesta, već i istraživanje okusa. Ljubitelji gastronomije sve češće biraju destinacije koje nude autentičnu kuhinju, lokalne proizvode i posebna gastronomska iskustva. Donosimo, stoga, pet destinacija koje bi mogle oduševiti gurmane.
1. Bologna, Italija - kolijevka tjestenine
Bologna je srce talijanske gastronomije. Tagliatelle al ragù (poznatiji kao 'bolonjez'), tortellini i mortadela samo su dio bogate tradicije. Svaka ulica skriva trattoriju u kojoj se osjećate kao gost u nečijem domu.
2. San Sebastián, Španjolska - prijestolnica pintxosa
Baskijski grad poznat je po pintxos barovima gdje se na malim kriškama kruha poslužuju kreativne kombinacije mesa, ribe i povrća. Osim toga, San Sebastián ima najveću koncentraciju Michelinovih zvjezdica po glavi stanovnika u Europi.
3. Bangkok, Tajland - kralj ulične hrane
Od pad thaia do začinjenih juha - Bangkok nudi nepreglednu paletu okusa na svakoj tržnici i štandu. Ulična hrana ovdje nije samo brza, nego i autentična te jednako cijenjena kao i restoranska ponuda.
4. Lyon, Francuska - srce francuske kuhinje
Lyon se često naziva gastronomskom prijestolnicom Francuske. Tradicionalni bistroi, tzv. bouchoni, nude jela poput kobasica, pašteta i gulaša od govedine u vinu, dok lokalna tržnica Les Halles de Lyon oduševljava izborom sireva i vina.
5. Tokio, Japan - spoj tradicije i modernosti
Od sušija pripremljenog pred vama, preko ramen barova do futurističkih restorana - Tokio je san za mnoge gurmane. Grad se može pohvaliti i najvećim brojem Michelinovih zvjezdica na svijetu.