Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Premijerno predstavljen novi rosé Dalmacijavina: Divan spoj slatkosti i svježine koji oduševljava na prvi gutljaj

Premijerno predstavljen novi rosé Dalmacijavina: Divan spoj slatkosti i svježine koji oduševljava na prvi gutljaj

Na premijernoj degustaciji rosé je oduševio i one koje vole uživati u dobrim vinima, ali i one kojima su vina struka i uža specijalnost

U predivnom ambijentu foajea HNK održana je ekskluzivna promocija novog roséa Dalmacijavina  u sklopu koncerta 'Frankofonija u pjesmi'. Nakon što su najljepše pjesme izveli 'Prijatelji šansone', uz posebne gošće Caroline Personne i Anu Opačak, u povodu obilježavanja 50. godina međunarodne organizacije Frankofonije i time oduševili posjetitelje, užitak za sva osjetila nastavio se s novim vinom najveće dalmatinske vinarije.

Radi se o poluslatkom roséu koji se na prvi gutljaj svidio uzvanicima.

- Jako smo ponosni na naš novi rosé i prve reakcije govore da će postati omiljeno desertno vino. Napravili smo ga od naše autohtone sorte plavine i dobili smo jedan sjajan spoj slatkosti i kiselina. Iako je za rosé uvriježeno da je tipično žensko piće, jednako tako i muškarci mogu uživati u njemu, a to se potvrdilo na večerašnjoj premijeri. Ovaj rosé dodatno je poseban jer, među mnogim roséima na vinskim kartama te policama, može biti pravo otkriće ljubiteljima slatkastih okusa ili bilo kome tko traži nešto drugačije. Vjerujemo da će uskoro, kada bude na policama trgovina, oduševiti sve hedoniste - rekla je direktorica vinarije Kristina Pinkert.

Na premijernoj degustaciji rosé je oduševio i one koje vole uživati u dobrim vinima, ali i one kojima su vina struka i uža specijalnost.

- Ima lijepu, delikatnu losos rozu boju. Na nosu ostavlja arome maline i daje miris dozrelog, slatkog grožđa. Iako je poluslatko, u aftertasteu ima dozu svježine jako bitnu za pitkost, što je osobito važno jer se ovakva vina u pravilu piju tijekom dana dok je vruće i stoga moraju biti osvježavajuća. Jako je dobrog okusa - istaknula je Dajana Kresić, sommelierka. 

Ovaj rosé poseban je i po zanimljivom see through dizajnu etikete i predstavlja iskorak u asortimanu najveće dalmatinske vinarije, a kroz mjesec dana trebao bi se naći u trgovinama i restoranima. 

Vaša reakcija na temu