Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PRIJEDLOG ZA PUTOVANJE Država u kojoj pivo u restoranu košta 5, a kola 2 kune

PRIJEDLOG ZA PUTOVANJE Država u kojoj pivo u restoranu košta 5, a kola 2 kune

Žele udvostručiti broj turista

Iako je prije krize bila jedna od najbrže rastućih turističkih zemalja na svijetu, Azerbajdžan nije i dalje previše visoko na listi onih koji najviše putuju. Stoga država moli da joj pružite 'drugu priliku' te razmislite i isplanirate put u 'Zemlju Vatre'.

Azerbajdžanska turistička zajednica prije dvije godine pokrenula je kampanju pod nazivom 'Take a Look', a cilj im je bio do 2023. godine udvostručiti broj turista koji su tada posjećivali zemlju. Prije dvije godine Azerbejdžan je uveo novi online sustav viza koji umnogome olakšava posjet zemlji, a dobra je vijest i da su dobivanje viza pojednostavili Kazahstan i Uzbekistan, čineći na taj način posjet cijeloj regiji lakšim, piše Punkufer.

Posljednjih godina zemlja je doživjela ekonomski procvat, a razlog je tome naftna industrija. U glavnom gradu niklo je mnoštvo modernih zgrada i objekata, kojih je iz dana u dan sve više. No odlična je vijest da i nakon odlaska iz gradova na vas čekaju sjajna priroda, istraživanje sela i mogućnost planinarenja.

- 'Take another look' otkriva posebnosti Azerbajdžana. Domaćini jedva čekaju podijeliti svoju kulturu, kuhinju i zemlju s gostima. Uostalom, tisućama godina putovi koji prolaze našom zemljom ugostili su mnoge putnike, trgovce i ostale - izjavio je tada na promociji Florian Sengstschmid, direktor turističke zajednice Azerbajdžana. 

Da se isplati posjetiti ovu predivnu zemlju, jasno je kada spomenemo da je pola litre domaćeg piva u restoranu 5 kuna, mala kola samo 2 kune, dok ćete u trgovinama cijeli kruh moći kupiti samo za kunu!

Vaša reakcija na temu