Zlatna groznica je stigla u Trogir, za vrhunsku gurmansku poslasticu ne mora se ići u Dubai ili New York, biftek od 24 karatnog zlata poslužuje se u restoranu Coccolo. Možete probati zlatne bifteke, zlatne 'tomahawke' i japansku zlatnu 'wagyu' samo u Coccola, restoranu koji je prvi u Hrvatskoj krenuo s revolucionarnim jelom.
U ponudi su tako Argentinski premium gold steak za 1500 kuna, Wagyu steak za 3500 kuna te Tomahawk steak od 1200 grama, odnosno za dvije osobe i to za 7500 kuna.
Vrhunsko meso isprepleteno je u potpunosti slojevima masnoće koja mu daje mekanu teksturu da se topi u ustima zajedno s 24 karatnim listićima ostavljajući izniman okus.
Na ideju je došao Roko Puče, chef u restoranu Coccolo u koji inače rado dolaze gosti visoke platežne moći.
- Prošle godine sam dobio poziv iz londonske agencije u čijem su aranžmanu ekstra bogati gosti, a oni su preporučili naš restoran. Jedan od možda pet najbogatijih ljudi na svijetu je zakupio cijeli restoran i tražio sve u zlatu. Nakon toga mi je sinulo da bismo mogli imati i u stalnoj ponudi - kazao nam je Puče.
Da bismo malo predočili o čemu se radi, dovoljno je reći da su 'listići' od 96 posto zlata, a četiri posto srebra. Bogata je povijest korištenja zlata u jelu, od spominje ga Marko Polo, a potom je u srednjem vijeku je široko rasprostranjeno u Italiji.
Zlato, dodajmo, nema ni miris ni okus, a djeluje blagotvorno na organizam, pomaže u normalizaciji metabolizma, čišćenju i pomlađivanju tijela. Srebro također ima djelotvoran učinak. Dodatak ne može izazvati nikakve alergije, što se smatra njegovom prednošću.