Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
REGENERACIJA KOŽE NAKON ČETRDESETE Kako joj vratiti svježinu, volumen i fine linije?

REGENERACIJA KOŽE NAKON ČETRDESETE Kako joj vratiti svježinu, volumen i fine linije?

Fine linije i bore najočitiji su i prvi znakovi starenja kako kod žena tako i kod muškaraca

S godinama iskustva naš način razmišljanja i perspektiva nisu jedino što se mijenja. Mijenja se i naša koža, gubitak kolagena, izloženost okolišu i hormonalni disbalans samo su neki od čimbenika koji utječu na promjene kože.

Opuštena, suha koža i umoran izgled najčešći su problemi s kojima se susreću osobe nakon 40. godine. 

Iako starenje kože počinje znatno prije nego žena uđe u četrdesete, značajniji znakovi starenja tada su vidljivi kod većine. Razina kolagena pada, masno tkivo nestaje iz srednje trećine lica dok se masni jastučić ispod vanjske strane oka i sa strane brade pojača, a cijelo lice i vrat počinju pokazivati znakove opuštenosti. Trokut mladosti se okreće naopako.



Fine linije i bore

Fine linije i bore najočitiji su i prvi znakovi starenja kako kod žena tako i kod muškaraca. Posljedica su dehidrirane kože, smanjenja elastina i kolagena koji kožu održavaju čvrstom i zategnutom, što dovodi do opuštenosti  te nastanka bora. Mlada i zdrava koža ima visoki sadržaj vlage što dovodi do svježeg i blistavog izgleda. Tijekom procesa starenja koža postaje sve više suha i dehidrirana jer gubi sposobnost zadržavanja vlage. 

Zbog iscrpljene razine vlage u gornjem sloju koža gubi svježinu i sjaj.

Dok se mlada koža obnavlja svaka tri do četiri tjedna, starija koža se sporije obnavlja svakih četiri do šest tjedana. Zato je bitno kožu redovito njegovati profesionalnim tretmanima koji će aktivirati pojačanu proizvodnju kolagena i elastina, hidratizirati kožu i održavati je svježom kako izvana tako i iznutra.



Prirodno zatezanje lica aparatima bez botoxa i hijaluronskih filera

S godinama osim teksture kože mijenja se i ton kože. Starenje uzrokuje neujednačen ten. Uzrok tome može biti oštećenje od sunca, višak melanina u određenim dijelovima kože ili je potaknuto hormonskim disbalansom. 

Stanjivanje kože povezano sa starenjem dovodi i do povećane vidljivosti krvnih žila koje se pojavljuju. Tamne pjege smeđe boje, uzrokovane su uglavnom prekomjernim izlaganjem UV zrakama i postaju sve izraženije. Stvaraju neujednačen ten koji pridonosi starijem izgledu. Dijelovi tijela najizloženiji suncu, lice, dekolte, ramena i nadlanice mjesta su gdje se „staračke pjege“ najčešće javljaju. One nisu zdravstveni problem koliko su estetski neugledne i neugodne te osobu čine starijom nego što ona je. 

Što uzrokuje starenje kože?

Niz različitih čimbenika uzrokuje starenje kože. Osim samog prirodnog procesa, faktori okoliša i način života uvjetuju brzinu propadanja kože. UV zrake značajno doprinose starenju kože, a prisutne su tijekom cijele godine dok najjači utjecaj imaju ljeti. Uz njih kožu ubrzano oštećuju pušenje, stres, lijekovi, klima, nedostatak sna i drugi.

Što možemo učiniti po tom pitanju?

Značajan napredak tehnologije omogućava potpuno usporavanje procesa starenja i aktivno pomlađivanje kože. Njegovan i svjež izgled uvijek su u modi.

Pregledom kože i savjetovanjem o trenutnom stanju i problematici u poliklinici Dermamed radimo individualan plan oporavka kože. 

Široki izbor aparature i tretmana, kojima učinkovito rješavamo vidljive znakove starenja, poput pigmentacija, obješene, suhe kože, nadoknađujemo izgubljeni volumen i fine linije, te joj potpuno prirodno vraćamo zategnutost i svježinu. 


Anđela Prolić dr.med.

Želite li saznati više o tretmanima lica?

Poliklinika Dermamed  za vas je pripremila BESPLATNE konzultacije kako bismo vidjeli što i koliko tretmana je potrebno za postizanje željenog učinka. 

Pošaljite nam mail ili nas nazovite kako biste dobili sve potrebne informacije. 

Poliklinika Dermamed, Poljička cesta 28b, 2. kat, Split, 021/785-828, info@dermamed.hr, www.dermamed.hr.
Vaša reakcija na temu