Splitski restoran Paradigma, član europske udruge restoratera Jeune Restaurateur d'Europe, otvorio je vrata svog privremenog restorana u Zagrebu, na adresi Vlaška 55. Tiho otvaranje je proteklo u pozitivnom ozračju punog restorana znatiželjnih zagrebačkih gostiju. Paradigma gostima nudi degustacijske jelovnike od 3 odnosno 4 slijeda za ručak, kao i jelovnike od 5 odnosno 8 sljedova za večeru. Gosti mogu odabrati vinska uparivanja po preporuci glavnog sommeliera Paradigme Roka Bekavca ili odabrati vino po želji iz bogate vinske karte. U ponudi su dva degustacijska jelovnika, Split i Zagreb.
- Degustacijski jelovnik nazvan Split nudi mediteranska jela po kojima je Paradigma već postala prepoznata, dok jelovnik Zagreb predstavlja naše viđenje kontinentalnih namirnica infusiranih mediteranskim duhom - poručuju iz Paradigme.
U Zagreb se na čelu s chefom Antom Udovičićem i voditeljem restorana Mladenom Livajom preselio i ostatak splitskog tima. Radno vrijeme restorana je od utorka do subote od 11.30 do 14.30 za ručak i od 18.00 do 22.00 za večeru. Ponedjeljkom restoran radi samo za večeru od 18.00 do 22.00, dok je nedjeljom restoran zatvoren. Kapacitet restorana je 46 sjedećih mjesta. Paradigma će se u Zagrebu zadržati do kraja ožujka 2016. godine.
Paradigma je splitski fine dining restoran koji poslužuje inovativna jela inspirirana mirisima i okusima tradicionalnih mediteranskih kuhinja komplementirana selekcijom vina s obala zemalja koje izlaze na sredozemlje. Prepoznata kao prvi fine dining restoran u gradu, Paradigma je već primila brojna priznjanja u prvoj godini poslovanja, uključujući i članstvo u prestižnom udruženju restoratera Jeune Restaurateur d'Europe. Restoran Paradigma je svoja vrata gostima otvorila u srpnju 2014. godine i dio je grupacije Paradox Hospitality koja još vodi i poznate splitske ugostiteljske objekte Paradox Wine & Cheese Bar i slastičarnu Creme de la Creme.