Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Doček Nove godine u Štoriji kao vrhunac 2019.

Doček Nove godine u Štoriji kao vrhunac 2019.

Ne treba dvoumiti u kojem prostoru ćete podići čašu u ponoć i najdražima poželjeti sretnu i uspješnu 2020. godinu

Bila je ovo zaista nevjerojatna godina za restoran koji je fine dining splitske gastro scene doveo na neki sasvim novi nivo. Godina 2019. ispisala je blistave stranice ispunjene besprijekornim nizom sezonskih menija koji su se izmjenjivali zajedno s godišnjim dobima. 

Svako jelo zaživjelo je s mirisima i okusima ovoga podneblja iz kojega je Ivan Pažanin odavno dokazao da zna izvući ono najbolje. Stoga, ne čudi da je takva godina svoj vrhunac doživjela upravo u prosincu kada je restoran Štorija neupitno postao epicentar zbivanja splitskoga adventa. Iz tjedna u tjedan u kuhinji restorana izmjenjivala su se najznačajnija imena hrvatskog kulinarstva, a rezervacije bi planule sa svakom najavom gostovanja sljedećeg chefa. Ivan Pažanin ugostio je, kako kaže, svoje prijatelje, ali spomenemo li njihova imena, postaje jasno da su ovo trenutno najtraženija i najpoznatija imena koja trenutno tresu sam vrh, kako  hrvatske, tako i međunarodne gastro scene. Svako je gostovanje bilo najavljeno dvjema večerima, ali je apetit zainteresiranih istinskih ljubitelja dobre hrane bio tolik da je Štorija morala organizirati po još jednu, treću po redu, večer sa svakim od ovih talentiranih predvodnika fine dininga. 

Tako su svoje iznimno umijeće, ljubav prema namirnici i strast prema kuhanju, uz Pažanina, imala priliku Splitu predstaviti profilirana imena kao što su Braco Sanjin i Mate Janković, Tomislav Špiček i Željka Klemenčić, Hrvoje Zirojević te David Skoko i Dragan Jovanović. Ako niste bili dijelom ovog izuzetnog iskustva te svoje nepce počastili vrhunskim doživljajem koji su priredili ovi chefovi, toplo preporučujemo da počnete pratiti najave ovoga restorana putem Instagrama ili Facebooka kako vam više nikada događaj ovakvoga profila ne bi promaknuo. Bila su to gostovanja za pamćenje tijekom kojih je svaki od velemajstora udahnuo nešto istinski svoje u poslužena jela čineći ih zaista hranom 's potpisom'. 

Svaka je večera bila svojevrstan event tijekom kojeg su chefovi predstavljali svoja jela, a istaknute vinarije Coronica, Bire, Coletti, Galić i Stina ponudile su harmoničan spoj svojih vina uz svaki slijed jela. Neodoljivi šarm restoranu zasigurno daje i izvrsno osoblje koje se neprimjetno kreće među stolovima, a uvijek je tu kada ga zatrebate. Profesionalnost i uslužnost dovedeni su do te mjere da niste ni svjesni da su vam jelo, u jednom trenutku, upravo poslužili sam Pažanin ili Skoko.

Štorija je ove godine doživjela strelovit uzlet i upisala svoje ime u sam vrh hrvatske gastronomske scene. Kvaliteta i maštovitost jela doista su bez premca kada je riječ o dalmatinskoj prijestolnici. Upravo to je razlog iz kojeg nema sumnje gdje će se održati najposebniji doček nove, 2020. godine. Welcome drink, meni od 7 sljedova, šampanjac u ponoć i glazbena kulisa koju će pružiti sjajna Marina Fernandez, samo su neki od razloga zašto ne treba dvoumiti u kojem prostoru ćete podići čašu u ponoć i najdražima poželjeti sretnu i uspješnu novu godinu. 

Vaša reakcija na temu