Sve generacije došle iskusiti jematvu Dalmacijavina: 'Ovo je bio prekrasan doživljaj, želimo doći i sljedeće godine!'

Sve generacije došle iskusiti jematvu Dalmacijavina: 'Ovo je bio prekrasan doživljaj, želimo doći i sljedeće godine!'

Dan je bio savršen, društvo ugodno i veselimo se opet doći u berbu. Bio je ovo neponovljiv doživljaj, a priroda je prekrasna, poručili su sudionici jematve

Vinograd Dalmacijavina u Petrovom polju pokraj Drniša prošlu je subotu bio mjesto dobre atmosfere, dobre hrane i pića te vrlo uspješne jematve!

Šezdesetak zaljubljenika u prirodu iz Splita, Šibenika, Omiša, Muća, Kaštela i drugih mjesta došlo je u prvu akciju Dalmacijavina u kojoj su se ugostili berači izletnici. Ideja Dalmacijavina bila je omogućiti svima koji još nisu bili u jematvi ili nisu već dugo da provedu dan u najvećem dalmatinskom vinogradu, da se opuste u berbi s prijateljima, obiteljima i kolegama s posla. Mnogi od njih rekli su da bi, da mogu, još češće vikende provodili na ovakvom mjestu, daleko od grada i buke u ugodnom društvu.

- Dolazak u jematvu privukao me kao izlet jer je svaki dan u prirodi izvan grada super, a jako dugo nisam ulazio u vinograd u ovoj funkciji da berem grožđe. Nije bilo dilema unutar familije da provedemo subotnje jutro na ovaj način. Odmah smo 'kliknuli' na ideju i svaka čast organizatorima na ovome. Veselim se da dođemo i dogodine - rekao je Ivica Profaca koji je došao s obitelji i prijateljima. 

Ljudi svih generacija, od tinejdžera do umirovljenika, u nešto manje od tri sata branja, vrhunskog druženja i sjajne zezancije do vrha su napunili koš kamiona što je oko 2,5 tone grožđa od kojeg su, naravno, mogli ponijeti kućama koliko su god poželjeli. Mnogi bi i duže brali da oko podne nije došao red na marendu. Nakon okrijepe drniškim pršutom i sirom, berači su se zavalili u ležaljke i uživali na suncu i u pogledu na jedinstveni prekrasan pejzaž Petrovog polja, a sve uz kapljicu dobrih vina od kojih su posebno pohvalili ovogodišnju 'zvijezdu' Dalmacijavina - R'kaciteli te uvijek odličan Merlot. 

- Vidio sam reklamu na Facebooku i zvučalo mi je zanimljivo jer sam konobar po struci i završio sam za sommeliera pa mi je uvijek drago oko vina nešto raditi. Jako sam zadovoljan što sam bio dijelom ovoga. Savršen je dan, savršeno je sve. Bilo je ovo lijepo druženje uz lijepu ekipu - rekao je jedan od berača Jadranko Šimić

Mnogi od njih iskoristili su priliku i otišli u obilazak obližnjeg Meštrovićevog mauzoleja pa je dan u prirodi dobio i kulturno-edukativni moment, a uspomena na ovaj dan dodatno se zaokružila uz saznanja o genijalnosti slavnog kipara koji je među najvećim brendovima ovog kraja, uz Dalmacijavino. Svi berači dobili su i svoje male poklone, a u ožujku će dobiti i bocu vina od grožđa koje su ubrali ovoga dana dok će pobjednici koji su uspjeli predati najviše grožđa, tandem Ivana Giove Župa i Slavko Kadić, dobiti svoje vlastite personalizirane boce vina.

- Ideja je savršena, dan je savršen, ambijent je savršen, ugodno je društvo i na kraju kad smo pobjednici moramo biti sretni. Sudjelovanje nam je bilo još veći gušt zbog natjecanja. Podupiremo ovu ideju sto posto i vidimo se sljedeće godine - poručili su pobjednici.

Sudionici su jednoglasno zaključili  da se nisu nadali ovako dobrom iskustvu i predivnoj lokaciji Petrovog polja koje ima i vinsko-turistički potencijal kako za domaće, tako i za strance. 

- Meni je ovo bilo prekrasno iskustvo i neponovljiv doživljaj. Ovdje je sve tako divno i otkrivamo potencijale koji su još neiskorišteni u turizmu. Mislim da ovaj potez ima veliku budućnost i zato želim svaki uspjeh Dalmacijavinu i sretna sam što mogu probati novu sortu R'kaciteli, upravo onog grožđa kojeg smo trgali danas - rekla je Ana Brničević, jedna od sudionica. 

Zadovoljstvo berača dijele i enolozi i tehničari Dalmacijavina koji su istaknuli da su presretni što su usred jematve mogli ugostiti ovakve entuzijaste koji su pokazali veliki interes za njihova vina i da su im mogli pokazati kako izgleda najveći dalmatinski vinograd. 

- Prezadovoljni smo kako je prošla ova jematva, a s obzirom na oduševljenje naših gostiju odlučili smo da će nam ovo postati tradicija. Posebno nam je drago što smo mogli odgovoriti na pitanja o sortama i o tome kako treba čuvati vina što znači da vinska kultura kod nas sve više raste, a to i treba biti tako u jednoj od najboljih vinskih regija. Hvala našim beračima na sudjelovanju i komplimentima, a mi jedva čekamo poslati im njihova vina - poručili su iz Dalmacijavina. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52719, "");
Pregledaj komentare
29