Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tko ne voli čupavce?
Slatki život Piše: Anastazija Makjanić

Tko ne voli čupavce?

Anastazija Makjanić s nama dijeli svoja kulinarska iskustva

Sastojci za biskvit: 

4 jaja

12 žlica šećera

1 vanilin šećer

2 žlice ribane limunove korice

1 žlica meda

6 žlica glatkog brašna

6 žlica oštrog brašna

1 prašak za pecivo

12 žlica ulja

12 žlica mlijeka


Sastojci za čokoladni umak:

350 ml mlijeka

115 grama maslaca

170 grama čokolade za kuhanje

350 grama kokosa


Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a tepsiju 30x20 cm obložite papirom za pečenje. Jaja odvojite na bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žutanjke zajedno sa šećerom, vanilinim šećerom, medom i limunovom koricom izmiksajte pjenasto. Postepeno dodajite brašno zajedno s praškom za pecivo te na kraju ulje i mlijeko.

Na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka i pecite 20 - 25 minuta (provjerite čačkalicom).

Biskvit pustite da se ohladi, a čokoladu za kuhanje, mlijeko i maslac stavite na laganu vatru da zakuha. Biskvit izrežite na željene oblike, uronite u čokoladni umak te uvaljate u kokos. Dobar tek! 

Vaša reakcija na temu