Sastojci za biskvit:
4 jaja
12 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice ribane limunove korice
1 žlica meda
6 žlica glatkog brašna
6 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
Sastojci za čokoladni umak:
350 ml mlijeka
115 grama maslaca
170 grama čokolade za kuhanje
350 grama kokosa
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180°C, a tepsiju 30x20 cm obložite papirom za pečenje. Jaja odvojite na bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žutanjke zajedno sa šećerom, vanilinim šećerom, medom i limunovom koricom izmiksajte pjenasto. Postepeno dodajite brašno zajedno s praškom za pecivo te na kraju ulje i mlijeko.
Na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka i pecite 20 - 25 minuta (provjerite čačkalicom).
Biskvit pustite da se ohladi, a čokoladu za kuhanje, mlijeko i maslac stavite na laganu vatru da zakuha. Biskvit izrežite na željene oblike, uronite u čokoladni umak te uvaljate u kokos. Dobar tek!