Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vodeći hrvatski kozmetički brend postaje dio Futura Medical Groupa

Vodeći hrvatski kozmetički brend postaje dio Futura Medical Groupa

Manuela Picard odabrala je partnere

Kozmetički centri Manuela Picard, koje je osnovala pionirka estetike u Hrvatskoj, postaju dio jedne od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji, tvrtke Futura Medical Group (FMG). S dva popularna zagrebačka salona u Centru Cvjetni i Gajevoj ulici, 15 zaposlenih i više od 200 tisuća zadovoljnih klijenata, brend Manuele Picard postao je sinonim za savršene obrve i besprijekornu kožu, a u daljnju fazu poslovnog razvoja kreće uz podršku novih investitora, predvođenih Ognjenom Bagatinom, iskusnim serijskim poduzetnikom, suvlasnikom i direktorom tvrtke Futura Partners, u sklopu koje djeluje i Futura Medical Group.

Uzletu kozmetologinje Manuele Starčević, poznatije kao Manuele Picard, prethodio je boravak u Londonu, gdje su joj klijentice bile i neke od najslavnijih žena svijeta, poput glumice Sienne Miller i pjevačice Andree Corr. Po povratku u Zagreb, u 13 godina tradicije, Manuelini su saloni postali pravo malo carstvo obrva - upoznali su Hrvate i Hrvatice s threadingom, tehnikom uklanjanja dlačica uz pomoć konca. Osnivačica je prvo radila sama, a uskoro su se termini počeli popunjavati mjesecima unaprijed.

Od prvog brow bara u Hrvatskoj, gdje je mjesečno sa svojim zaposlenicima uređivala između 500 i 700 obrva, do uvođenja najizvođenijih tretmana lica, poput HydraFaciala i Dermapena, Picard je i među prvim domaćim stručnjacima koji su izgradili svoj brend sa svojim imenom. Sada se okreće novim izazovima - kreirala je vlastitu kolekciju skincare i make-up proizvoda, koje će uskoro plasirati na američko i francusko tržište.

'Salon je godinama bio moj život i u njega sam usadila svoje korijenje. Dugo osjećam da je vrijeme za sljedeću stepenicu, i sada je taj trenutak kucnuo - s radošću mogu reći kako razvijam nove proizvode moga brenda i kako sam spremna za novi poslovni iskorak. U tvrtki Futura Medical Group, koja okuplja vodeće stručnjake s dokazanim rezultatima, vidim logičnog partnera, koji će nastaviti tradiciju i unaprjeđenje kvalitete salona, istovremeno donoseći inovacije. Brend Manuela Picard predajem sigurnim rukama', pojašnjava Picard razloge svoje poslovne odluke, nakon koje će ostati u funkciji savjetnika i ambasadora salona.

Raduje nas što je pionirka estetike u Hrvatskoj Manuela Picard prepoznala FMG kao partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti, ističe suvlasnik tvrtke Futura Partners Ognjen Bagatin.

'Akvizicijom vodećeg hrvatskog kozmetičkog brenda, Futura Medical Group širi svoj estetski portfelj, čiji je dio i Sinteza Skin Clinic, vodeća dermatološka i estetska poliklinika. Prisutni smo i u online trgovini beauty brendovima te nastavljamo razvijati segment estetskih usluga, na zadovoljstvo naših klijenata, a Manuela Picard ima golem potencijal rasta', najavljuje Bagatin.

Da dugoročni planovi uključuju širenje Manuela Picard salona na ostale gradove u Hrvatskoj, otkriva Bojan Pintarić, direktor i suvlasnik Futura Medical Groupa. 

'Planira se proširenje ponude tretmana lica, još veći naglasak na HydraFacial, Dermapen usluge i ZoSkin Health usluge i proizvode, i slične popularne tretmane koje klijentice mogu obaviti brzo i bez potrebe za oporavkom. Osim toga, proizvodi Manuela Picard Cosmetics bit će dostupni u svim salonima, a sa stručnim timom iz Grupe osmišljavat će se nove estetske usluge, kako bismo klijentima kontinuirano širili ponudu. Manuelini klijenti su navikli na ekipu vrhunskih profesionalaca, koji se i sami konstantno razvijaju i uče, te ćemo ovu kulturu zaposlenika njegovati i u budućnosti', objašnjava Pintarić.

Napomenimo i kako je Futura Medical Group u potpunom vlasništvu tvrtke Futura Partners, koja, podsjetimo, od osnivanja 2022. ulaže u mala i srednja poduzeća s velikim potencijalom rasta. Tako su početkom godine preuzeli i poznatu pedijatrijsku polikliniku Sabol, jednog od pionira privatnog zdravstva u RH. Iza tvrtke Futura Partners stoji skupina uspješnih poduzetnika i poslovnih ljudi spremnih investirati tzv. pametni novac. Uz direktore Ognjena Bagatina i Filipa Jelića te direktora FMG-a Bojana Pintarića, njihov kolektiv čine Luka Abrus Fijačko i Alan Sumina iz ICT sektora, Berislav Horvat i Krešimir Šikić iz svijeta bankarstva, financija i revizije, odvjetnici Josip Konjevod i Zlatko Knezović te serijski poduzetnik Saša Cvetojević.

Vaša reakcija na temu