ZAGREB FASHION DESTINATION Modni događaj sa splitskim potpisom nosi snažnu poruku

ZAGREB FASHION DESTINATION Modni događaj sa splitskim potpisom nosi snažnu poruku

Kad bi Zemlja mogla (pro)govoriti, što bi nam rekla?

Modna priča koja je u poprilično kratkom periodu stekla veliku pozornost medija i struke i ove sezone donosi dva dana pozitivne energije i potpune kreativnosti. Zagreb Fashion Destination, naime, održat će se 15. i 16. listopada, u Tvornici kulture Zagreb.

- ZFD je projekt koji na jednom mjestu okuplja mlade i već afirmirane kreatore koji će i ove sezone na pisti ostaviti najbolje od sebe - tvrdi Tonči Šundov, osnivač i producent manifestacije, inače alfa i omega splitske Monture.

Poruka koja se provlači kroz ovogodišnji ZFD koncentrirana je i uperena upravo na vrijednost i važnost naše Zemlje koju nemarno zagađujemo. Pričamo li uopće eco fashion jezik te koliko se kao pojedinci trudimo sačuvati ono najvrjednije? Kad bi Zemlja mogla (pro)govoriti, što bi nam rekla? Ljudska nemar, pohlepa i nevjerojatne količine onečišćenja, a najviše plastike, dovele su u opasnost sva živa bića, sve životinjske vrste, zrak, vodu, sve što nas okružuje.


Za fotografije koje nose duboku poruku zaslužna je Jelena Balić, dok stajling potpisuje Petar Trbović. Upravo je iznimno jasna i fenomenalna kampanja Zagreb Fashion Destinationa, slikoviti prikaz i svojevrsno upozorenje za sve nas. Osim prekrasnih kreacija kroz koje dizajneri prikazuju svoj lik i djelo, osim druženja i inspiracije, događaj poput ovog nas sve potiče da malo zastanemo i zapitamo se za neke veće i važnije, životne stvari.

JELENA BALIĆ fotografkinja
PETAR TRBOVIĆ stilist
KATJA KAŠTRUN model / IM model agency
MARTA BAGARIĆ hair / keune akademija
DOROTEA HRENEK make up / Callegari team
TONČI ŠUNDOV producent
Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52158, "");
Pregledaj komentare