Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Zašto je Ultra Lighting značajka telefoto kamera HUAWEI serije P60 najnovija najbolja stvar u mobilnoj fotografiji?

Zašto je Ultra Lighting značajka telefoto kamera HUAWEI serije P60 najnovija najbolja stvar u mobilnoj fotografiji?

Donosimo detalje

Svi želimo fotografije koje bilježe točno ono što naše oči vide. Zato proizvođači kamera pametnih telefona odustaju od izoštravanja megapikselne razlučivosti fotografije i fokusiraju se na poboljšanje cjelokupnog iskustva kako bi se izbliza repliciralo ono što ljudsko oko vidi.

Uzmimo primjer flagship uređaja HUAWEI P60 Pro, koji je kameru pametnog telefona holistički razvio s Ultra Lighting telefoto kamerom, transformirajući iskustvo fotografije kroz umjetnost prožimanja svjetla. Od redizajniranog optičkog puta do leće s velikim otvorom blende, donosimo detalje koji P60 Pro čine sljedećom velikom inovacijom na tržištu pametnih telefona.

Ultra Lighting telefoto donosi više detalja u mraku

Uvijek je frustrirajuće kada su dijelovi slike zaklonjeni nedostatkom svjetla, replicirajući snimljeno na neadekvatan način. Kako bi raspršio svu tamu na fotografijama, Huawei predstavlja Ultra Lighting telefoto kameru na svom najnovijem flagshipu HUAWEI P60 Pro. S redizajniranim optičkim putem, sada stoji kao kamera pametnog telefona s najvećim unosom svjetla u industriji koja zajedno sa svojim višestrukim grupama leća, ima veliki otvor blende F2.1 koji propušta čak 178% više svjetla.

Kako je ovo ostvareno?

Za razliku od većine telefoto kamera pametnih telefona, održavanje tankog dizajna pametnog uređaja može značiti manje fotoosjetljive senzore te manju veličinu otvora blende, što rezultira mutnim fotografijama zbog nedovoljnog osvjetljenja u tamnom okruženju. HUAWEI P60 Pro redizajnira svoj put optičke slike kako bi stvorio Ultra Lighting Lens Group koja radi sa RYYB SuperSensing senzorom i revolucionira unos svjetla kamere. Zapravo, sve je to postignuto uz konstrukciju sučelja koja je ostala kompaktna i tanka, težine od samo 200 g.

Kad se fotografira u slabo osvijetljenim zatvorenim prostorima ili tijekom noćnog izlaska, korisnici ne moraju petljati s različitim filterima ili dodavati dodatnu light opremu kako bi snimili sve prizore koje žele na fotografijama visokog dinamičkog raspona (HDR). Mogu odmah usmjeriti kameru i snimati kako bi zabilježili trenutak bez gubitka detalja ili čekanja da se obave podešavanja.

Telefoto Super Macro kamera prelazi daljinu pa vi ne morate

Ultra Lighting kamera se iznenađujuće može koristiti kao kamera za makro fotografije. Izrađena s dodatnim kompletom Long Travel Slide Zoom Lens grupe objektiva, omogućuje fleksibilnu kontrolu udaljenosti fokusiranja što znači da je telefoto kamera sposobna za snimanje jasnih fotografija iz daljine, pa sve do uvećanih makro snimaka iz blizine.

Zahvaljujući snažnom usisu svjetla kamere, makro telefoto kamera HUAWEI P60 Pro može se koristiti u svim uvjetima osvjetljenja te možete snimati u bilo koje doba dana; bilo da je to tijekom sunčane šetnje prirodom ili u tamno osvijetljenom zatvorenom kazalištu. Ovo je posebno korisno pri snimanju fotografija divljih životinja, čak i tijekom noći gdje se može koristiti teleobjektiv s veće udaljenosti za snimanje detalja lica životinja čak i u tamno osvijetljenim okruženjima. Kamera se može odmah usmjeriti i snimiti fotografiju pčele koja slijeće na laticu cvijeta ili ptice koja se odmara na drvetu – bez potrebe za fizičkim približavanjem i potencijalnim odvraćanjem i plašenjem subjekta.

Stabilizacija slike na razini SLR-a uz rotacija telefoto senzora za stabilizaciju

HUAWEI P60 serija također predstavlja prvu telefoto rotaciju senzora za stabilizaciju u industriji, koja koristi suprotno dinamičko kretanje senzora umjesto dinamičkog kretanja objektiva.

U HUAWEI P60 seriji, optička udaljenost je kraća zbog senzora za stabilizaciju, čime se uklanjaju svi ružni efekti nesigurnih ili nervoznih ruku. Uz istu točnost pogreške, izvedba optičke stabilizacije slike je znatno poboljšana. Od centralnog fokusa napravljene fotografije pa sve do njezina četiri kuta, otpornost na podrhtavanje povećava se za 58%.

Uz Super Moon scenu uhvatite noćno nebo

Nova značajka Super Moon Scene daje korisnicima kreativni alat za fotografiranje Mjeseca u potpuno novom svjetlu. Prošli su dani previše zumiranih mutnih fotografija Mjeseca – Super Moon Shot koristi AI za poboljšanje detalja ovog nebeskog tijela kako bi proizveo bolje i jasnije snimke noćnog neba. S naprednim načinom fokusiranja i HDR efektima, kamera pametnog telefona može snimiti precizan i bogat detaljan snimak.

Korisnici koji vole noćnu fotografiju mogu eksperimentirati s ovom značajkom i kadrirati mjesec pored slikovitih vizura, poput dramatičnih obrisa grada ili silueta šuma. Bez restrikcija noćnih fotografija loše kvalitete, ljubitelji prirode i krajolika sada mogu uzeti svoje kamere pametnog telefona na noćno fotografiranje.

Posebne akcijske ponude u svibnju

Dostupan u regularnoj prodaji u elegantnoj crnoj boji i jedinstvenom Rococo Pearl uzorku, P60 Pro savršeno se nadograđuje s ultimativnim pametnim satom Huawei Watch GT 3 Active i Elegant koji dolazi kao poklon za sve kupce do kraja svibnja ili dostupnih zaliha.

Preporučena maloprodajna cijena  HUAWEI P60 Pro pametnog telefona je 1.199,00 eura, a svi kupci koji kupe ovaj pametni uređaj u periodu do kraja svibnja ili isteka zaliha kod odabranih Huawei partnera, uz ovaj pametni telefon besplatno dobivaju i pametni sat HUAWEI Watch GT 3. Za više informacija posjetite poveznicu.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2020. godini - tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge 'u oblaku' (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. 'Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta' krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group. Pratite sve novosti na web stranici, Facebook stranici Huawei Mobile HrvatskaHuawei Mobile Hrvatska InstagramuHuawei Mobile Hrvatska YouTube kanalu te Huawei Forumu Hrvatska.

Vaša reakcija na temu