Foto: Foto: MORH / T. Brandt 'Krila Oluje' odletjela u Švicarsku: Hrvatski piloti će izvesti najatraktivnije elemente

'Krila Oluje' odletjela u Švicarsku: Hrvatski piloti će izvesti najatraktivnije elemente

Akrobatske grupa nastupat će na međunarodnom zrakoplovnom mitingu 'Zigermeet 2019'

Članovi akrobatske grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 'Krila Oluje' otputovali su danas u Švicarsku gdje će u zrakoplovnoj bazi Mollis u blizini Züricha 17. kolovoza nastupiti na međunarodnom zrakoplovnom mitingu 'Zigermeet 2019'.

Ovo je drugo gostovanje 'Krila Oluje' u Švicarsku i njihovo prvo predstavljanje na manifestaciji u Mollisu.

Prije polijetanja iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako će zbog konfiguracije terena i obližnjih brda u bazi u Mollisu prilagoditi letački program. 

- Krećemo na našu mini europsku turneju jer nakon Švicarske, početkom rujna, nastupamo u Austriji i Belgiji. Program u Mollisu u najvećoj mjeri zadržat će skoro sve naše najatraktivnije elemente te se radujemo još jednom predstavljanju na inozemnoj zrakoplovnoj sceni - istaknuo je satnik Belančić.

Uz pilote akrobatske grupe 'Krila Oluje' u Švicarsku je s helikopterom Mi-171 Sh otputovalo i deset zrakoplovnih tehničara koji će se brinuti za ispravnost i tehničke preglede aviona Pilatus PC-9M na kojima lete piloti 'Krila Oluje'.

'Krila Oluje' su do sada imala 195 nastupa, od kojih 143 u Republici Hrvatskoj i 52 u inozemstvu, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

Uz vođu grupe satnika Darka Belančića u grupi lete bojnik Ivan Anđić kao lijevi pratitelj te satnik Goran Grgić kao desni pratitelj. Bojnik Zvonimir Mravunac je repni pratitelj dok su vanjski lijevi i desni pratitelji natporučnik  Denis Živaljić i natporučnik Marko Novković kojemu će ovi biti i prvi međunarodni nastup.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49806, "");
Pregledaj komentare