Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski Caritas 111 DANA RATA Hrvatski Caritas uputio 21 tegljač humanitarne pomoći u Ukrajinu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

111 DANA RATA Hrvatski Caritas uputio 21 tegljač humanitarne pomoći u Ukrajinu

Ukupna je vrijednost više od sedam milijuna kuna

Nakon 111 dana od početka ratnog sukoba u Ukrajini, Hrvatski Caritas slanjem 20. i 21. tegljača s humanitarnom pomoći izravno u Ukrajinu nastavlja u suradnji s ukrajinskim nacionalnim Caritasom Spes pomagati ljudima pogođenima ratnim razaranjem i ljudskim stradanjem diljem zemlje. 

Jedan tegljač Hrvatski Caritas uputio je Caritasu Transcarpathia sv. Martin u Mukačevo, Jablonicu i Jaremče na jugozapadu Ukrajine s pošiljkom koju čini deset paleta higijenskih proizvoda, sanitetskog materijala dječje odjeće i obuće i potrepština za djecu, dar Caritasa Krčke biskupije, 17 paleta gotovih jela koje je novčanim darovima hrvatskih tvrtki i građana nabavio Hrvatski Caritas i tri palete koje za Hrvatski Crveni križ Hrvatski Caritas dostavlja prognanicima u njihovu centru u mjestu Jaremče.


Foto: Hrvatski Caritas

Drugi tegljač prevozi humanitarnu pomoć koju je za Ukrajinu prikupio Caritas Zagrebačke nadbiskupije, a Hrvatski Caritas, u skladu s mandatom što ga kao nacionalni Caritas ima u situacijama prirodnih i ljudski uzrokovanih katastrofa, upućuje ga u Lavov na sjeverozapadu zemlje. Odatle će pošiljku različitih higijenskih i prehrambenih proizvoda do kraja tjedna Caritas Spes, po već ustaljenom dogovoru s Hrvatskim Caritasom, proslijediti prema korisnicima u ukrajinskim gradovima i mjestima na istoku i jugu zemlje na područjima u blizini bojišnica. 

U posljednje vrijeme, osim različitih prehrambenih i higijenskih proizvoda, iz ukrajinskog nacionalnog Caritasa Spes sve više kao rastuću potrebu, osobito prognaničke populacije za koju skrbe, navode dječju opremu, kolica, laganu ljetnu odjeću i obuću, s jedne strane, te različita invalidska pomagala: kolica, hodalice, toaletne stolice, štake i sanitetski materijal, s druge, što je odraz sve većeg broja korisnika koji unutar ukrajinskog sustava ne uspijevaju dobiti  adekvatnu pomoć. 


Foto: Hrvatski Caritas

Zahvaljujući dobrohotnosti i darežljivosti hrvatskih tvrtki i građana, koji su svojim novčanim darovima, telefonskim pozivima i konkretnim materijalnim doprinosima nesebično sudjelovali u prikupljanju pomoći za stradalnike rata u Ukrajini te suradnji s mrežom župnih i nad/biskupijskih caritasa Hrvatski Caritas je u Ukrajinu dosad uputio 21 tegljač s humanitarnom pomoći ukupne vrijednosti više od sedam milijuna kuna. 

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim materijalnim darovima putem Caritasove mreže ili novčanim darovima putem njegove mrežne stranice, ali i pozivima na donacijski telefon 0609010 (6,25 HRK, PDV uključen) omogućili učinkovitu pomoć ratnim stradalnicima u Ukrajini. 


Foto: Hrvatski Caritas

Vaša reakcija na temu