Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović AFERA HRVATSKE CESTE Josip i Zoran Škorić te Sanda Bajtl predani pritvorskom nadzorniku

AFERA HRVATSKE CESTE Josip i Zoran Škorić te Sanda Bajtl predani pritvorskom nadzorniku

Oglasio se PNUSKOK

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK - Služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad HDZ-ovim bivšim predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, predsjednikom Uprave Osijek-Koteksa Zoranom Škorićem i Sandom Bajtl, direktoricom tvrtke Structivo, zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela.
 
'Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je prvoosumnjičeni Josip Škorić za vrijeme obavljanja dužnosti predsjednika uprave jednog trgovačkog društva iz Zagreba, u kojem je bio odgovoran za zakonito i pravilno poslovanje, organizaciju, koordinaciju i kontrolu cjelokupnog procesa rada kao i donošenje poslovnih odluka, počinio kazneno djelo primanja mita u gospodarskom poslovanju, a ostalih dvoje osumnjičenih kaznena djela davanja mita u gospodarskom poslovanju.
 
Naime, sumnja se da je prvoosumnjičeni, sukladno prethodnom dogovoru, kao predsjednik uprave trgovačkog društva u Zagrebu primio mito od strane drugoosumnjičene direktorice jednog trgovačkog društva i trećeosumnjičenog direktora trgovačkog društva iz Osijeka s kojim je rodbinski povezan kao protuuslugu za dodjelu poslova tim društvima. Poslovi su se odnosili na rekonstrukciju cestovnih prometnica ukupne vrijednosti oko 10 milijuna eura na javnim natječajima u kojima je investitor trgovačko društvo u kojem je prvoosumnjičeni predsjednik uprave. Pri odrađivanju ugovorenih poslova, trećeosumnjičeni je kao podizvoditelja angažirao društvo iz Osijeka koje je u vlasništvu drugoosumnjičene.
 
Prema prethodnom dogovoru, za dobivene poslove su drugoosumnjičena i trećeosumnjičeni prvoosumnjičenom financirali radove na obiteljskoj kući u Osijeku te su mu nabavili osobni automobil i pripadajuću opremu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava', priopćeno je iz PNUSKOK-a.

Vaša reakcija na temu