Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT AFERA MASONI Milanović: I mene su zvali da se pridružim masonima. Nisam htio

AFERA MASONI Milanović: I mene su zvali da se pridružim masonima. Nisam htio

Hrvatskom predsjedniku je danas prvi radni dan

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prvi radni dan započeo je pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne u Uredu predsjednika na Pantovčaku. 

Potom je položio vijence i zapalio svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve. Oglasio se i povodom afere masoni. 

- E, to je već značajnije pitanje, nisam nadležan, tu se radi o važnoj instituciji koja ima represivnu ulogu. Oko masona su uvijek vladale predrasude, često nepravedno i mržnja. Drugačije se gledaju masoni u Americi.  Jedino kod nas  oni imaju dojam mistike i tajnovitosti. Ako radiš javni posao u domeni represije time nepotrebno donosiš u pitanje svoju lojalnost. Tu se radi o svim državnim odvjetnicima i zamjenicima, tu se radi o ljudima i koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabava. Trebali bi voditi računa, ne samo o zakonu. O eventualnoj ostavci glavnog državnog odvjetnika će odlučiti drugi, oni koji su nadležni. Dobio sam i ja poziv masona i nisam se htio priključiti, iz već navedenih razloga. Nekad su se tu udruživali najmoćniji ljudi, ali su vlasti gledali na masone s mržnjom. Danas je drugačije. Oni su u SAD-u javna organizacija - komentirao je Milanović, prenosi 24 sata.

Vaša reakcija na temu