Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: N1 Aladrović: Spremni smo razgovarati o nadoknadi dijela troškova firmama

Aladrović: Spremni smo razgovarati o nadoknadi dijela troškova firmama

'Za sada smo nalazili nova rješenja i siguran sam da ćemo ih i sada naći'

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović je gostujući u Dnevniku HRT-a rekao kako će se više o ekonomskim mjerama znati u petak nakon sastanka.

'Ostaje stimulacija za radna mjesta i omogućavanje novih kovid kredita. Spremni smo razgovarati o nekim novim mjerama. Za sada smo nalazili nova rješenja i siguran sam da ćemo ih i sada naći', rekao je Aladrović.

Na pitanje što misli o prijedlozima HUP-a, rekao je da ne bi žurio s inicijativama.

'Vidjet ćemo u kojem obliku i financijskom obujmu su ti prijedlozi, koliko možemo pomoći da ne ugrozimo javne financije, i nadam se da će udruge to shvatiti', rekao je ministar.

Što se tiče zahtjeva o smanjenju PDV-a rekao je da je to jedan smjer koji se do sada izbjegavao.

'Ne možemo sad reći da je to prihvatljivo, ali možemo pričati', rekao je Aladrović.

Osim postojećih mjera - očuvanje radnih mjesta s potporom od 4000 kuna mjesečno za zaposlene i novih kovid kredita za što će se osigurati najveći dio sredstava - treći dio mjera odnosit će se na fiksni dio troškova koji nastaju poduzetnicima.

'O tome smo spremni razgovarati i vjerujem da ćemo naći rješenje', najavio je ministar.

Vaša reakcija na temu