Anamarija Cicarelli iz Splita među najboljim hrvatskim poduzetnicama

Anamarija Cicarelli iz Splita među najboljim hrvatskim poduzetnicama

Tvrtka Interligo se bavi unaprjeđenjem poslovanja malih poduzetnika u turizmu

U povodu Svjetskog dana poduzetnica proglašene su najbolje hrvatske poduzetnice. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria koji izbor organiziraju već tri godine, izabrali su najuspješnije poduzetnice u četiri kategorije. To su Josipa Maslać-Petričević, Selma Smajić, Anamarija Cicarelli i Tihana Šmitran. Kategorije su podijeljene prema tome koliko dugo poduzetnice posluju i imaju zaposlenika, a sve moraju bilježiti kontinuirani rast poslovanja.

- Ovogodišnji izbor najboljih poduzetnica pokazao je koliki kapacitet imaju hrvatske poduzetnice. Sad je ključni trenutak da se taj kapacitet iskoristi jer Hrvatska nužno treba poduzetništvo koje raste organski i s kalkuliranim preuzimanjem rizika. To su upravo kvalitete žena u poduzetništvu koje je već prepoznao privatni sektor, pa poduzetnicama prilagođava svoju ponudu. Ni najefikasniji javni sektori nikad neće biti lideri u inovativnim rješenjima, ali mislim da je sad vrijeme da se strategija razvoja ženskog poduzetništva počne brže implementirati. Imamo gotova rješenja i veselimo se suradnji i na ovom projektu s Ministarstvom gospodarstva - kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Najuspješnijim hrvatskim poduzetnicama na nagradama su među prvima čestitale Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, i Nela Jurić, pomoćnica pročelnice za gospodarske djelatnosti, rad i turizam Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Anamarija Cicarelli, vlasnica tvrtke Interligo iz Splita, bavi se unaprjeđenjem poslovanja malih poduzetnika u turizmu. Klijenti te tvrtke, baš kao i Interligo, bilježe rast poslovanja. Zato je Cicarelli proglašena Mikro poduzetnicom godine.

- I moj su posao pratile porođajne muke. Nakon što mi je propao posao zbog kojeg je otvorena tvrtka, sve kasnije teškoće su mi izgledale i bile premostive. Počela sam izdavati knjige te časopis Apartman plus, nizali su se trenuci u kojima sam svjedočila uspjehu naših klijenata. Ova me nagrada obvezuje da krenem korak dalje, u sljedeću fazu razvoja vlastitog poslovanja - kazala je Cicarelli.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(26478, "");
Pregledaj komentare