Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Andrej Plenković nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a: Nećemo tolerirati govor mržnje

Andrej Plenković nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a: Nećemo tolerirati govor mržnje

'To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za tu komunikaciju'

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u izjavi za medije nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a osvrnuo se na glavne teme sastanka.

- Program predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bio je glavni smisao našeg sastanka - dogovaranje daljnjih aktivnosti i hodograma kampanje. Predstavljanje je bilo jako dobro, očekujemo mobilizaciju i potporu stranke, većine birača, budući da ona zaslužuje potporu za još jedan mandat. Na tom tragu ćemo zajednički raditi u tjednima pred nama - kazao je premijer Andrej Plenković, prenosi N1. 

Dodao je da su na sastanku Predsjedništva raspravljali i o rejtingu stranaka, kao i o pripremama za kongres Europske pučke stranke.

- Kratko smo evocirali raspravu od prošlog tjedna. Zaključili smo da u HDZ-u, otkako sam na čelu, svaki član ima punu slobodu izražavanja, mišljenja, govora, kao i zauzimanja stavova i kritika, ali nećemo tolerirati govor mržnje i neprimjerene komunikacije koje se odvijaju, koje su izvan svih uzusa elementarne pristojnosti, a kamoli lojalnog i odgovornog djelovanja članova stranke - kazao je premijer. 

Na pitanje hoće li se govor mržnje sankcionirati, kazao je da je to 'zadaća nadležnih županijskih i gradskih organizacija čiji su to članovi', piše N1.

- Par primjera koje ste vidjeli jučer ne zaslužuju da budu dio najjače, najodgovornije, najuspješnije hrvatske stranke. Odlučivat će časni sudovi. Bitno je da takvih praksi u HDZ-u ne bude. To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za tu komunikaciju. Sada kada znamo, nadležni će poduzimati mjere. Uvjeren sam da kolega Davor Ivo Stier, kao humanist i kršćanin, ne podržava izjave koje, garantiram, ne bi odobrio ni Ivan Pavao II, na kojeg se pozvao u svom komentaru. Tu moramo staviti sa strane nečije ambicije i korištenje situacija koje se događaju, od fakata, činjenica i odgovornog ponašanja strake sukladno statutu i etičkom kodeksu - rekao je Plenković.

Na kraju je potvrdio da će kampanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović biti intenzivna.

- Predsjednica će obići sve županije i velike gradove. Očekujemo uspjeh jer smatramo da ima izvrstan program. Onaj koji je član HDZ-a, glasat će za kandidatkinju HDZ-a. Tko želi ići negdje drugdje, otvorena su mu vrata - zaključio je.

Vaša reakcija na temu