Anto Nobilo: U Splitu vlada rat narkoklanova!

Anto Nobilo: U Splitu vlada rat narkoklanova!

Ugledni odvjetnik smatra da politička elita suspendira pravo na gotovo svakodnevnoj razini

Anto Nobilo gostovao je na N1 Televiziji i ustvrdio da u Splitu vlada rat narkoklanova. Komentirajući trostruko ubojstvo u Splitu, osvrnuo se i na press konferenciju splitske policije dan nakon tog strašnog zločina koja je kazala da je stanje zadovoljavajuće.

- Koliko god PU splitska govorila da ne vlada, ali u Splitu vlada rat narkoklanova. Oni se obračunavaju gotovo na kvartalnoj bazi. Narkomanija je u Splitu prilično raširena, građani to vide, a nema očito povjerenja u policiju - rekao je Nobilo.

Dodao je i kako je slučaj u Splitu složen te da treba krenuti od korijena problema.

- Ja mislim da će ovaj postupak biti vrlo složen. Nije taj momak pao s neba i odjedanput postao zločinac. Ja mislim da tu treba krenuti od korijena, od Centra za socijalni rad koji se brinuo o toj obitelji. Je li se adekvatno brinuo o toj obitelji? Po posljedicama bismo mogli reći da očito nije - kazao je Nobilo.

Istaknuo je i kako njemu skupljanje novca po Facebook grupama koje daju podršku Filipu Zavadlavu ne predstavlja problem jer ljudi koji skupljaju novac žele da sustav riješi problem. 

- Oni su ljuti na državu što ne čisti dilere i vjerojatno počinitelja shvaćaju kao žrtvu svoje obitelji, sustava, ne funkcioniranja sustava i žele mu pomoći da kroz sustav, pravosuđe dobije adekvatnu obranu. Za mene to nije najveći problem, ali je najveći problem kada se opravdava to ubojstvo. Dakle, mi moramo rekonstruirati ovu državu, ukinuti političku partijsku državu, vratiti ustavni poredak, vratiti povjerenje u instituciju, čak ponovo izgraditi institucije. Ovo je simptom kolapsa države - tvrdi Nobilo.

Smatra da politička elita suspendira pravo na gotovo svakodnevnoj razini. 

- Na lokalnoj razini svi gledatelji će naći na desetke i desetke primjera gdje bez stranačke iskaznice ništa ne možeš napraviti. Politička elita u svom interesu suspendira zakon, pravo, pravnu državu. I sada su to pokušali građani. To je logična posljedica. Ja to ne odobravam, naravno. Ali ne mogu se tome čuditi - kazao je Nobilo.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57269, "");
Pregledaj komentare