Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bačić: Ankete su ispunile naša očekivanja

Bačić: Ankete su ispunile naša očekivanja

Rekao je i da očekuje sva tri mandata iz 11. izborne jedinice

Rezultate anketa je komentirao i Branko Bačić.

- Na prošlim izborima, nakon što su zatvorena birališta, prve izlazne ankete su pokazale da nemamo 63 mandata koliko smo ostvarili u konačnici. Prema našem iskustvu, HDZ nakon što se objave konačni rezultati ima značajno bolji rezultat od onog kojeg nam daju izlazne ankete. Zadovoljan sam. Treći puta je HDZ pobjednik na izborima. Prema izlaznim anketama imamo više neko ljevica zajedno, više nego SDP i Možemo zajedno. To govori da smo snažni i da smo ponovo zadobili povjerenje naših sugrađana - rekao je Branko Bačić potpredsjednik HDZ-a nakon objave prvih izlaznih anketa. 

Novinari su ga pitali tko će im biti partner za sastavljanje nove vlade, ako ostane ovakav rezultat ili ako se primakne onom od prije četiri godine. 

- Najprije bi pričekao da završi prebrojavanje i da čujemo što će reći Državno izborno povjerenstvo, a mi očekujemo bolji rezultat. Prije svega moramo pričekati konačne rezultate svih političkih stranaka, a o eventualnoj koaliciji i partnerima nakon toga - zaključio je Bačić te ponovio da je u ovom trenutku fokusiran samo na rezultate.

Vaša reakcija na temu