Bačić o članovima koji kritiziraju vodstvo: Tko postupa protivno stranačkim aktima, bit će sankcioniran

Bačić o članovima koji kritiziraju vodstvo: Tko postupa protivno stranačkim aktima, bit će sankcioniran

Rekao je i da se u pojedinim organizacijama dio članova ponaša protivno Statutu

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, prokomentirao je objavu da je Predsjedništvo HDZ-a odlučilo sankcionirati članove koji na društvenim mrežama i u WhatsApp grupama šire mržnju, prijete ili kritiziraju vodstvo HDZ-a. Rekao je da se u pojedinim organizacijama dio članova ponaša protivno Statutu i da je utvrđivanje njihova odnosa prema politici stranke te daljnjeg postupka prema njima na predsjednicima lokalnih organizacija. 

Istaknuo je kako je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u petak u Zagrebu bilo riječi o govoru nekih članova stranke protiv stranačkog vrha na društvenim mrežama.

- Članstvo u HDZ-u obvezuje na poštivanje Statuta i drugih stranačkih akata. Predsjednik stranke nije tražio discipliniranje, već da se na terenu utvrde okolnosti koje nisu usuglašene s vodstvom stranke. Tko postupa protivno stranačkim aktima, bit će procesuiran - rekao je Bačić koji je u Dubrovniku sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka HDZ-a. 

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je kako je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke vladala otvorena rasprava i jednoglasna podrška HDZ-ovoj kandidatkinji.

- Imamo pluralizam mišljenja, ali potrebno je poštivati odluke tijela stranke i tako se ponašati - kazala je Obuljen Koržinek.

Ivo Davor Stier podsjetio je da je sloboda i tajnost dopisivanja zajamčena i nepovrediva te poručio: 'Ne bojte se!'

- Ni državni ni partijski organi više nemaju pravo nadzirati dopisivanje građana ili interno komuniciranje stranačkih članova - naveo je Stier.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54024, "");
Pregledaj komentare