Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dnevnik.hr BELJAK O ZABRANJENOJ PJESMI IZ JUGOSLAVIJE: 'Valjda se s tugom sjećamo nevinih životinja, koje smo ipak poslije licemjerno pojeli'

BELJAK O ZABRANJENOJ PJESMI IZ JUGOSLAVIJE: 'Valjda se s tugom sjećamo nevinih životinja, koje smo ipak poslije licemjerno pojeli'

'Nema nikakve potrebe za tim'

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, osvrnuo se na današnji dan i 'zabranjenu pjesmu'.

'U zadnjih 32 godine u Hrvatskog su gostovali (i uživo i na radio stanicama, pa i na televizijama) brojni, zapravo uz rijetke izuzetke svi srpski estradni umjetnici, od onih pravih umjetnika, poput Balašavića ili Bajage, pa sve do najgoreg turbofolk smeća. Čak je i Lepa Brena usred Zagreba pjevala 'Jugoslovenku', zapravo pjevala je publika od cca. 20.000 Zagrepčana.

Za one iz susjedne Bosne i Hercegovine bio je isti slučaj, čak i još intenzivnije, jer nije bilo nikoga tko bi u Hrvatskoj na bilo koji način i od bilo koga bio 'zabranjen' i nepodoban.

Ipak, jedna pjesma se u zadnjih 32 godine nije javno mogla čuti nigdje u Hrvatskoj. Iako ne vrijeđa niti ne veliča nikoga, iako su Ismeta Krvavac i Ambasadori bili i ostali sve samo ne nikakvi neprijatelji Hrvatske.

Da, slušala se i puštala ta pjesma 'pod obavezno' baš na današnji datum. Na dan kad su po običaju, svake godine poklane stotine tisuća svinja. Pa je sad zabranjena jer se valjda s tugom sjećamo nevinih životinja, koje smo ipak poslije licemjerno pojeli.

Danas svinja više praktički nema, nema više niti Jugoslavije, čiji smo Dan Republike na današnji dan slavili, niti će je više ikada biti. Zato nema nikakve potrebe da ova pjesma bude i dalje zabranjena. Tim više što je stvarno lijepa pjesma, pjesma koja nije zaslužila zaborav.

Uživajte vi koji se sjećate, a vi mlađi poslušajte, mislim da vam neće biti žao', napisao je na Facebooku.


Vaša reakcija na temu