Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Benčić: Spremni smo podržati manjinsku vladu!

Benčić: Spremni smo podržati manjinsku vladu!

'Cilj broj 1 je bio micanje HDZ-a s vlasti'

Sandra Benčić jutros se zahvalila biračima koji su glasali za njih.

'Osvojili smo 10 mandata i udvostručili broj zastupnica i zastupnika u Saboru! Osvojili smo mandate u više izbornih jedinica diljem Hrvatske i srušili mit da smo samo zagrebačka stranka. Koliko god mi možemo biti zadovoljni našim rezultatom, ne smijemo izgubiti iz vida da je cilj broj jedan micanje HDZ-a s vlasti. Taj cilj je još uvijek dostižan. Zato pozivamo sve političke aktere, od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da nikad neće s HDZ-om, da budu dosljedni i da kažu ne HDZ-u', napisala je Benčić.

Dodala je kako se još uvijek, u danima pred nama, može dogoditi da SDP i njihovi koalicijski partneri sastave manjinsku vladu koju će svi ostali podržavati iz parlamenta. 

'Nama su građani na prvom mjestu. Mi ne moramo ući u vladu, ali nam je ključno da to naprave i drugi i da podrže onu opozicijsku stranku koja je osvojila najveći broj mandata, a koja se svjetonazorski nalazi između nas i desnih stranaka - vladu u koju nećemo ulaziti, a koja će provesti nužne promjene kao što su micanje Turudića, poništenje lex AP-a i oslobađanje institucija od korupcije. 

Spremni smo podržati takvu manjinsku vladu i očekujemo to od ostalih, jer je ključno da se HDZ makne s vlasti i da se Hrvatska konačno oslobodi od korupcije!', zaključila je Benčić.

Vaša reakcija na temu