Foto: HRT Beroš: Neki putnici sutra će biti otpušteni iz bolnice, svima će se pružiti psihološka pomoć

Beroš: Neki putnici sutra će biti otpušteni iz bolnice, svima će se pružiti psihološka pomoć

Nema znatnijeg pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih nakon prometne nesreće u Slavoniji

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je za Dnevnik HTV-a da će neki od lakše ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći kod Slavonskog broda biti sutra otpušteni iz bolnice. 

Svima uključenima u ovaj tragični događaj bit će pružena psihološka pomoć, kazao je te ponovio da je u bolnici formiran info centar 035 201 111 na kojem se objedinjuju informacije svih relevantnih službi za obitelji stradalih i ozlijeđenih.

- Nema znatnijeg pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih. Nekoliko je operativnih zahvata već učinjeno, a nekoliko njih u indikacijama koje nisu hitne - napravit će se i sutra. Mnogi bolesnici su zadobili lakše tjelesne ozlijede i mogli biti sutra otpušteni kućama - rekao je Beroš.

Dodao je, međutim, kako će njihov povratak u Kosovo ovisiti o stanju njihovih bližnjih. Naime, među putnicima su bili članovi istih obitelji pa će pričekati ishod liječenja onih drugih. Naglasio je kako je zdravstvena situacija nakon nesreće stabilizirana vrlo rano zahvaljujući promptnim reakcijama svih stručnih službi - hitne pomoći, civilne zaštite, vatrogasaca i ostalih.

- Nakon što smo odradili onaj medicinski dio, nastavili smo s organizacijom suportivnih službi. Psiholog i klinički psihijatar na dispoziciji su našim bolesnicima. Također, zahvaljujući promptnoj reakciji albanskog veleposlanika i albanskih građana u Slavonskom Brodu - oni su došli tu i dali prvu riječ utjehe na materinjem jeziku koja je bila izuzetno važna - poručio je ministar.

Ministar je još jednom izrazio sućut obiteljima preminulih i svim građanima Republike te izrazio želju za brzim oporavkom svima koji su ozlijeđeni.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(104767, "");
Pregledaj komentare
29