Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT Beroš: U Splitu se dogodilo ono što smo najmanje željeli

Beroš: U Splitu se dogodilo ono što smo najmanje željeli

Starije skupine sugrađana su najugorženije - rekao je ministar

Zbog koronavirusa večeras je evakuiran Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. Ministar Vili Beroš u izjavi za Slobodnu Dalmaciju  rekao je da se u Splitu dogodilo ono što su najmanje željeli.

- Radi se staračkom domu čiji je vlasnik država. Svi oni za koje se utvrdi kako su zaraženi koronavirusom ili koji su bili u kontaktu s pozitivnim štićenicima doma, bit će izolirani i primljeni u KBC Split. Sve je pod kontrolom epidemiologa i prostor Doma u kojemu se pojavio koronavirus bit će dezinficiran, te će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima. Nažalost dogodilo se u Splitu, ono što smo najmanje željeli, jer su starije skupine naših sugrađana najugroženije - rekao je ministar Beroš.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović potvrdio je da će na Križinama biti smješteno 50-ak korisnika Doma.

- Morat ćemo isprazniti cijeli jedan bolnički odjel. Prema informacijama koje ja imam, radi se o 50-tak štićenika Doma. Morat ćemo ih primiti sve u bolnicu, jer se njihov kat u Domu mora u potpunosti očistiti i dezinficirati. Tek, tada ćemo moći, one koji nisu pozitivni na koronavirus vratiti u Dom u Vukovarskoj ulici - rekao je prof. dr. sc. Julije Meštrović u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Vaša reakcija na temu