Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran Bivši HDZ-ovac i župan proglašen krivim zbog mlaćenja supruge, ne ide u zatvor

Bivši HDZ-ovac i župan proglašen krivim zbog mlaćenja supruge, ne ide u zatvor

Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio za njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena je presuda bivšem HDZ-ovcu i županu Požeško-slavonske županije Alojzu Tomaševiću zbog zlostavljanja supruge.

Tomašević je proglašen krivim. Osuđen je na deset mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. To znači da neće u zatvor. Mora podmiriti i troškove postupka koji iznose oko sedam tisuća kuna.

- Zbog sumnje da ima ljubavnu vezu s drugom ženom supruga Mara Tomašević ga je tražila da razgovaraju o tome i da se taj odnos prekine, negirao je takvu vezu i odbio razgovarati s njom. Te je u nakani da je omalovaži učestalo govorio da je luđakinja, da je glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti,izbosti i rasparati grkljan. U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom je udario u predjelu oka čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva - stoji u obrazloženju presude, prenosi Index.

U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala: 'Je li te to kuja zove?', u nakani da je tjelesno ozlijedi, više je puta udario po glavi. Potom je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio za njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator, navedeno je u obrazloženju.

Vaša reakcija na temu