BOŽINOVIĆ O NAPADU U SPLITU: Učinit ćemo sve da one koji se misle huliganski ponašati pronađemo i adekvatno procesuiramo

BOŽINOVIĆ O NAPADU U SPLITU: Učinit ćemo sve da one koji se misle huliganski ponašati pronađemo i adekvatno procesuiramo

Mi smo u ovom slučaju odradili svoj dio posla, a sankcioniranje je u nadležnosti sudova, rekao je ministar unutarnjih poslova

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je jučerašnji incident u Splitu kada su petorica muškaraca napala igrače vaterpolo kluba Crvena zvezda. Rekao je da su Srbi jučer u Hrvatskoj igrali tri utakmice, da jednu igraju i danas u Zagrebu i da ne želi generalizirati stvari, a pogotovo ne želi da se o Hrvatskoj stvori dojam kao o nesigurnom domaćinu.

- Ovaj incident najoštrije osuđujemo i on se ničim ne može opravdati. Hrvatska policija je reagirala promptno, odmah su uhićena trojica počinitelja, kod jednog je pronađen dres sportaša iz Beograda, nastavlja se kriminalistička istraga i traga se za još dvojicom počinitelja. Nakon što policija obavi svoj dio posla, oni će biti predani pritvorskom nadzorniku, a kasnije će biti predani na ispitivanje na Državno odvjetništvo - rekao je Božinović.

Na pitanje je li u ovom slučaju bilo nekakvih sigurnosnih propusta odgovorio je da će se sve utvrditi kriminalističkim istraživanjem koje je u tijeku.

- Važna poruka policije, pa i iz ovog jučerašnjeg djelovanja, je da svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kada su u pitanju sportske priredbe, ali i ne samo sportske, policija će učiniti sve da ih pronađe i adekvatno procesuira - kazao je Božinović i dodao da će o kvalifikaciji djela, odnosno radi li se o napadu ili zločinu iz mržnje, odlučiti policija zajedno s DORH-om.

Prokomentirao je i prosvjednu notu koju je u vezi incidenta uputila Srbija.

- Našem diplomatskom predstavništvu u Beogradu je uručena nota, nadležna tijela, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je tražilo hitnu istragu, identifikaciju i kažnjavanje počinitelja i hrvatska policija je na tom tragu bila vrlo promptna. Policija je i u ovom slučaju odradila svoj dio posla, a sankcioniranje je u nadležnosti sudova - zaključio je Božinović.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41321, "");
Pregledaj komentare